in

De 10 bästa boxarna någonsin

Vi går igenom och kollar på de 10 bästa boxarna genom tiderna. Se hela listan för att få reda på vem som är världens bästa boxare.

1. Muhammed (Louisville Lip) Ali – 56 -5, 37 Kos

Ali kommer också att gå till historien som en av världens största idrottare. Hans karriär avbröts under 3 år då han vägrade att strida i Vietnam vilket hindrade honom från att boxas. När han kom tillbaka mäktade han med att knocka den dåvarande mästaren George Foreman. Leon Spinks besegrade Ali under hans nedgångsår, men Ali kom tillbaka och besegrade honom i deras rematch 1979.

2. (Sugar) Ray Leonard – 36 -3, 1 oavgjord , 25 Kos

Leonard är en av de fighters som allra mest lyckats påverka sina motståndares psyken. Bara Ali var bättre på att komma in i huvudet på sina motståndare. Till detta bör man även väga in alla titlar som han mäktade med, i flera viktklasser dessutom. Sugar Ray slog dem alla, från Duran (No Mas, No Mas), Hagler, till Hearns.  Precis som de flesta stora krigare, visste han inte när han skulle sluta, så man måste bortse från de sista matcherna i hans karriär. Sugar Rays status bleknade endast pågrund av hans personliga problem. Han pensionerade sig på grund av en näthinnesavlossning.

3. Julio Cesar Chavez – 104 – 5, 2 oavgjorda , 80 Kos

Julio är en mexikansk världsmästare som vann världstitlar i 3 olika divisioner. Bland de världsmästare som Chávez besegrade i sin karriär finns Edwin Rosario, Jose Luis Ramirez, Rocky Lockridge, Meldrick Taylor, Roger Mayweather, Sammy Fuentes, Héctor “Macho” Camacho, Juan Laporte och Tony López. Chavez gick 13 år innan han drabbades av sin första förlust, mot Pernell Whitaker. I de sista 8 åren av sin 24-åriga karriär förlorade Chavez 5 gånger mot endast 3 olika motståndare. Han förlorade en av sina senare matcher mot Oscar De La Hoya.

4. Roy Jones Jr – 49 – 3 , 38 KO

Det går inte att förneka hans talang. Att vinna en mästerskapsfight efter att ha spelat basketmatch samma dag. Jones blev mästare i mellanvikt hela vägen upp till tungvikt. Innan hans sista två fighter var Jones enda nederlag när han diskvalificerades mot Montell Griffin, som han dock knockade i returmötet.

5. Floyd Mayweather 50-0-0 , 27 KO

Vissa kritiker menar att närkampsboxning är ett måste på toppnivå. Mayweather jr har dock vunnit åtta mästerskap i fem olika divisioner och har knappt tagit emot ett slag i hela sin karriär. Älska honom eller hata honom, Floyd Mayweather är en av historiens största boxare.

6. Manny Pacquiao 59-7-2 oavgjorda, 38kos

Den åttafaldige världsmästaren Manny Pacquiao har fortfarande till denna dag haft den längsta vistelsen i Ring Magazines pund-för-pund lista.

Denna bedrift mäktade han med till och med den 27:e januari 2016. Med sina 635 veckor leder Pacquiao över nio andra fighters i den senaste listan. I listan följs han av den kubanska olympiska guldmedaljören Juan Manuel Marquez samt super-bantamviktsmästaren Guillermo Rigondeaux.

7. Mike Tyson 50 – 5 , 2 oavgjorda , 44 KO

Ingen annan fighter har blivit kallad “den värsta mannen på planeten”. Mike Tyson är kanske den i boxningshistorien som folk fruktat för mest för. Detta tills det att Buster Douglas slog sönder Tysons aura som oövervinnelig. Under sin amatörkarriär förlorade boxare faktiskt med mening för att inte behöva fightas mot Tyson i turneringar.

Ironiskt att Tysons största nederlag inte var mot en boxare, utan mot Desiree Washington. Det finns en stor chans att Tyson inte drabbats av ett 3-års uppehåll, han skulle lätt ha flyttat upp och bli universellt erkänd som en av de bästa någonsin.

8. Rocky Marciano – 49- 0, 43 KO

Fråga någon italienare om vem som är den största boxaren i historien och du kommer aldrig att höra namnen Ali, Louis eller Sugar. Du kommer garanterat bara att höra namnet Rocky Marciano. Denna fighter är den enda heavyweight-mästaren som gått i pension utan att ha blivit besegrad. Rocky Marciano gjorde en vana av att slå isär sina motståndare i ringen. Lägg till det faktum att en hans största segrar var den över hans barndoms idol, Joe Louis, som han skickade tillbaka i pension. Dock var Louis långt ifrån sin storhetsperiod. En annan stor fighter han besegrade var Archie Moore, dock även han i sina äldre år.

9. George (Big) Foreman – 76 – 5, 68 KO

Foreman största motståndare har alltid varit han själv. Han kunde inte acceptera en förlust. Efter att ha gjort sig ett namn som en av det mest dominanta fighters någonsin, tog det ett år för honom att komma tillbaka från hans förlust mot Ali. Han gjorde sin första comeback år 1977 och slog ut 5 motståndare (inklusive Frazier, igen). Efter att han förlorat en 12-ronders match så gick han återigen i pension. Ett decennium senare gjorde Foreman en osannolik comeback vid 38 års ålder, och trots att han förlorade mot Holyfield och Tommy Morrison, så skakade Foreman återigen världen när han besegrade Michael Moore med en knockout i 10: e ronden. Hans allra sista comeback bevisade sedan att till och med en George Foreman i sena 40-års åldern var en formidabel motståndare.

10. Thomas Hearns – 59 -4 – 1 oavgjord, 46 KO

AKA “Hit Man” och “Motor City Cobra” – Hearns vann sju världsmästerskap i sex viktklasser under sin 22-åriga proffskarriär. Han första förlust kom mot Sugar Ray Leonard efter att ha varit obesegrade i 32 raka.  Efter detta besegrades han även av Hagler.

Håller du med om vem som är världens bästa boxare? Vad tror du om pound-to-pound boxare som Anthony Joshua, Terence Crawford, Vasyl Lomachenko eller Gennady Golovkin, förtjänar de en plats? Låt oss veta i kommentarfältet vad du tycker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *