Dustin Poirier intresserad i fjärde Conor McGregor-match

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-20 18:10

UFC-veteranen Dustin Poirier säger sig vara intresserad av ytterligare en kamp mot Conor McGregor. De två lättviktarna har redan mötts vid tre tidigare tillfällen, där Poirier har två segrar samt en förlust. Enligt Poirier finns det goda anledningar att möta McGregor igen, inte minst för att få tyst på irländaren.

Poirier vs. McGregor 4?

Det finns många trilogier genom UFC:s historia som är värda att notera. De har även skett i alla mängder av viktklasser, från de lättaste atleterna till de tyngsta slagskämparna i organisationens stall. Något som dock enar de flesta trilogi-matchningar är att de allt som oftast äger rum mellan två högklassiga fighters som står på relativt jämn mark med varandra. Det skulle inte bli mycket till återkommande möten om det inte fanns en likhet i skicklighet mellan dem.

Det här är något som är särskilt prominent mellan två lättviktare i UFC, Dustin ”The Diamond” Poirier (29-8, 1 NC) och ”Notorious” Conor McGregor (22-6). De två har redan utkämpat en trilogi som varit såväl hög på tävlingsinnehåll som underhållning för åskådarna. Den första ägde rum i fjädervikt, när de två kämpade om position i 145lb-klassen i 2014. McGregor gick segrande ur denna kamp via TKO i den första ronden.

Det skulle gå sju år innan de möttes igen, med två matcher utkämpade i 2021. Den första ägde rum i januari månad det året och vanns av Poirier via knockout. ”The Diamond” skulle även vara den som drog det längre strået när de två möttes under UFC 264 den 10:e juli samma år. Denna gång var det dock en knäskada på McGregor som förhindrade irländaren från att komma ut till den andra ronden.

Intresserad av en fjärde kamp

Det tycks som om både Poirier och McGregor är intresserade av att gå en fjärde kamp i oktogonen. På sociala medier svarade ”Magic Mac” att det finns något ouppklarat de två emellan.

Let’s be real, it’s a must. Unfinished.

Poirier själv ser också en poäng i ytterligare en match med McGregor. Han vill bland annat slutligen få tyst på Conor genom att åter en gång banka på honom.

I probably would say yes – try to shut him up once and for all. But even if I slap his ass around again, he’s still going to be chatting. So we’ll see. Is him and Chandler official? I don’t know what’s going on. But that’s a huge fight. Our rivalry is 2-1 against him. I don’t really see another reason for it, but it’d be a huge fight.

I dagsläget saknar både McGregor och Poirier en officiell motståndare. Det har dock ryktats om att den förstnämnda kommer återvända till oktogonen till sommaren nästa år, där Michael ”Iron” Chandler (23-8) skall stå för motståndet.