Dustin Poirier möter Anthony Pettis i november

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-09-14 00:00

En lättviktsmatch mellan Dustin Poirier och Anthony Pettis är klar för UFCs gala i Norfolk den 11:e november. Matchen blev officiellt på UFCs Twitter-konto.

Pettis har haft ett par tunga år där han endast vunnit två av sex matcher sedan 2015. Men i hans senaste match kunde han dock besegra den alltid tuffa, Jim Miller genom ett enhälligt domslut. Den tidigare lättviktsmästaren, Pettis, gjorde ett försök i fjäderviktsdivisionen men ansåg att sin kropp inte klarade av viktnedgången och har därav hittat tillbaka till lättvikt. Pettis (20-6 MMA, 7-5 UFC) har i sina 20 vinster följande vinstsätt, 7 genom knockout och 9 genom submission, resterade 5 har gått till domslut.

Pettis ryktas ta sig an Poirier. Poirier som tidigare hållit till i fjäderviktsdivisionen är ingen främling i lättvikt då han började karriären som just det. Poirier tog klivet ned till fjädervikt år 2011 men gjorde sin lättviktsdebut i UFC år 2015 mot Carlos Diego Ferreira. En match som Poirier vann och där hans insats gav honom en bonus i form av ”Performance of the Night”. Poirier (21-5 MMA, 13-4 UFC) har i sina 21 vinster följande vinstsätt, 10 knockouts och 6 submissions, resterande 5 har gått till domslut.