Dustin Poirier vill ha titelmatch efter att han besegrat Nate Diaz

Författare: MMABetz

Publicerad: 2018-08-13 00:00

Dustin Poirier slårDet råder inget tvivel om att det är turbulent i toppskiktet av lättviktsdivisionen. UFC anordnade en stor presskonferens för kommande galor i samband med UFC 227. Den mycket efterlängtade annonseringen av Conor McGregors återkomst var kvällens stora höjdpunkt. En match som hela världen väntat på, en match om bältet mot den obesegrade Khabib Nurmagomedov. UFC annonserade även under kvällen att två av Conors tidigare motståndare skulle drabba samman, Nate Diaz och Dustin Poirier.

Det är lätt att anta att vinnaren av Diaz och Poirier blir belönad med en titelchans, men det har dock dykt upp ett annat alternativ för UFC. Den forne welter- och mellanviktsmästaren George St Pierre är även han intresserad av att möta vinnaren i matchen mellan McGregor och Nurmagomedov. En match som han beskriver som en fördel för UFC, då det garanterat kommer att bli en PPV succé. En vinst för GSP skulle i så fall sätta honom i historieböckerna genom att ha erövrat tre stycken bälten i olika viktklasser under sin karriär. Tidigare har GSP aldrig gått en match i lättviktsdivisionen, men säker på att han kommer att klara det, det är han, berättar han för Submission Radio.

That’s a win-win situation. It’s a legacy upgrade and it’s good money — it’s gonna be a big fight.

Senast vi såg Poirier var under UFC on FOX 30 i Calgary då han besegrade Eddie Alvarez via TKO i andra ronden. I frågan om vem som ska få chansen om bältet svarade Poirier att GSP inte kommer få chansen om titeln innan honom under The MMA Hour.

Nah, it’s not happening

Poirier säger att det är hans tid nu, och efter en eventuell vinst mot Diaz vill han ha sin efterlängtade titelchans eller möta GSP, berättar han för MMA HOUR.

Look, after I beat Nate Diaz, I’m fighting for the belt. Or I’m fighting GSP, but he’s not going to get a title shot before I do.

George St Pierre återvände till oktagonen i november 2017, efter fyra års frånvaro. Kanadensaren som aldrig tidigare hade tävlat i mellanviktsklassen gick då en match mot den dåvarande titelhållaren Michael Bisping. GSP vann matchen via supmission. Cirka en månad senare lämnade han ifrån sig mellanviktsbältet till Robert Whittaker.