EXKLUSIVT: Lina Länsberg går match på UFC Liverpool

Författare: MMABetz

Publicerad: 2018-03-17 00:00

UFC meddelade under fredagen att organisationen kommer att besöka Liverpool för första gången i organisationens 25-åriga historia. Nu kan MMAbetz bekräfta att den svenska bantamviktaren Lina Länsberg (7-3 MMA, 1-2 UFC) kommer vara en av de som kommer att finnas med på galans matchkort. Källor till MMAbetz säger att Länsberg är klar för en match mot den amerikanska Gina Mazany (5-1 MMA, 1-1 UFC) på galan, som äger rum den 27:e maj.

Länsberg blev historisk som den första svenska kvinnliga fightern i UFC när hon debuterade i organisationen i september 2016. Den forne flerfaldiga SM-mästarinnan i thaiboxning tog sig an världens mest fruktade kvinnliga fighter Cristiane ”Cyborg” Justino i sin första match, och förlorade via TKO i den andra ronden. Malmö-fightern återhämtade sig dock med en vinst mot tuffe Lucie Pudilová under förra årets UFC-gala i London. I sin senaste match mötte Länsberg den obesegrade Aspen Ladd och förlorade matchen via TKO i den andra ronden.

Mazany gjorde sin UFC-debut i februari förra året där hon förlorade via submission mot den forne titelutmanaren Sara McMann. I sin senaste match lyckades den 29-årige amerikanskan besegra Yanan Wu via domslut. Mazany har vunnit tre av sina fem vinster via avslut.

UNIBET BOOSTAR ENKAMPS ODDS TILL 12.00