EXKLUSIVT: Reza ”Maddog” Madadi klar för den stora organisationen ACB

Författare: MMABetz

Publicerad: 2018-05-29 00:00

 

MMABETZ.se kan bekräfta att den svenske lättviktaren Reza Madadi, som är en av pionjärerna inom svensk mma, har skrivit på för den ryska organisationen ACB – Absolute Championship Berkut. Kontraktet sträcker sig över flera matcher. Reza hade kontraktserbjudande från ett flertal organisationer – däribland Phoenix Fighting Championship och Superior Challenge – men valde i slutändan att skriva på för ACB.

Såhär säger Reza Madadi själv om varför han valde ACB:

Jag ser fram emot att slåss för ACB som är en av världens ledande MMA-organisationer. Jag känner att jag fortfarande har 2-3 riktigt bra år kvar i kroppen och jag tränar varje dag med världseliten på Allstars. För alla mina fans så garanterar jag att ni som vanligt kommer att få se ett lejonhjärta kliva in i buren och siktet är att möta deras bästa fighters och visa de vem Maddog är.

ACB är en organisation på stark frammarsch. Man är verksamma, och anordnar events, över hela världen. ACB har sannolikt för avsikt att etablera sig på den nordiska mma-marknaden och har därför valt att kontraktera ett av de största namnen inom svensk mma och med största sannolikhet kommer Maddog göra sin debut under ACB92. I Reza får de en karismatisk och mycket underhållande veteran. ACBs roster består av en väldigt intressant blandning av f.d. UFC-fighters och unga talanger – företrädelsevis från Ryssland och länderna runt Kaukasus.

Reza (14-6) tävlade senast i UFC och hann samla ihop ett record på 3-4 under sin tid i organisationen. Det ska dock påpekas att två av hans förluster kom efter, minst sagt, tveksamma domarinsatser. Reza gick sin senaste match den 28 maj 2017 och valde därefter att lämna UFC. Detta trots att han hade kontraktsförslag från organisationen. Anledningarna till att Reza valde att inte förlänga med UFC var flera, men missnöje med de föreslagna avtalsvillkoren ska ha spelat in i beslutet.