Fedor Emelianenko är oddsfavorit att vinna Bellators tungviktsturnering

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-07-25 00:00

Bellators tungvikts turnering kommer att sluta med Ryan Bader och Fedor Emelianenko i final. I alla fall om man ska tro oddsmakarna, som har de båda som

Nyligen utannonserade Bellator att de båda semifinalerna kommer att ske två dagar i rad – under oktober månad. I den ena semifinalen möts Fedor Emelianenko och Chael Sonnen som går av stapeln den 13 oktober. I den andra semifinalen möts Ryan Bader och Matt Matrione dagen därpå.

Chael “The American Gangster” Sonnen, som har en bakgrund inom brottning, är egentligen en mellanviktare. Något som oddsmakarna ser som en svaghet. Emelianenko har dock inte mött en utpräglad brottare sedan han mötte Matt Lindland år 2007, men oddsen talar ändå för att Emelianenkos slagstyrka och submissionfärdigheter betalar högre än Sonnens brottning. .

Skulle Ryan Bader besegra Matt Mitrione innebär det även att han blir dubbelmästare i organisationen, då han för tillfället håller det lätta tungviktsbältet – något som ökar på hans favoritskap och oddssättarna inför semifinalen.

Så ska vi tro på de amerikanska oddssättarna kommer vi att få se Fedor Emelianenko mot Ryan Bader i final av Bellators tungviktsturnering. Väl i en final är äve ryssen favorit att stå med bältet runt magen och titulera sig Bellator Heavyweight Champion.

Vem tror ni vinner? Kommentera gärna på vår Facebooks-sida.