Cage Warriors 111: Mads Burnell storfavorit mot Steve Aimable

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-11-20 02:10

UFCs nästa gala går inte av stapeln förrän en bit in i december men redan till helgen bjuds de europeiska fansen på högklassig MMA i form av ’Cage Warriors 111’. Galan kommer äga rum på ’Indigo’ i London och toppas av tre titelmatcher. Utöver Paddy Pimbletts återkomst till buren kommer även Danmarks Mads Burnell att söka fjärde raka segern i organisationen.

Flera stora namn kliver in i buren

Liverpools Pimblett är troligtvis det största namnet i ’Cage Warriors’ som ännu inte varit under kontrakt med UFC. Pimblett har ett totalt matchfacit på 14-3 och har gått förlorande ur två av sina senaste tre matcher. Till helgen återvänder engelsmannen till buren efter ett års frånvaro för att möta ’The Ultimate Fighter’-veteranen Joe Giannetti. Amerikanen har endast en förlust på sitt matchfacit, vilket var en delat domslutsförlust under ’TUF’-finalen. Det var också den senaste gången Giannetti äntrade buren. Enligt ’Best Fight Odds’ är Pimblett i nuläget en knapp favorit inför mötet och ett vinnarspel på engelsmannen ger i dagsläget 1.56 gånger insatsen tillbaka.

Burnell är 25 år gammal och genomförde sin professionella MMA-debut 2013. För cirka två år sedan fick dansken chansen i UFC men släpptes av organisationen efter att han blivit avslutad i två av sina tre matcher. Desto bättre har det gått i Cage Warriors, där Burnell nu har radat upp tre avslut på lika många matcher. I den senaste drabbningen erhöll dansken organisationens fjäderviktsbälte genom att besegra Dean Trueman.  I helgens match står Steve Aimable för motståndet. Aimable har fyra raka segrar i ’Cage Warriors’ och ett totalt matchfacit på 13-5. Burnell går in som storfavorit och ger i nuläget endast 1.19 gånger pengarna tillbaka vid seger.

Cage Warriors 111: Oddsen

  • James Webb 1.36 vs. Nathias Frederick 2.95
  • Joe Giannetti 2.40 vs. Paddy Pimblett 1.56
  • Modestas Bukauskas 1.36 Riccardo Nosiglia 2.95
  • Steve Aimable 4.60 vs. Mads Burnell 1.19