in

Georges St-Pierre vägrar bekräfta planerna på supermatch i lättvikten

Georges St-Pierre har haft en mycket låg profil sedan han först vann mellanviktsbältet mot Michael Bisping och sedan gav upp det med motiveringen att han hans kropp inte uppskattade den tyngre viktklassen.

Sedan dess har det varit tyst och spekulationerna många. På sistone har det ryktats mycket om att GSP kan vara på väg ner till lättvikten – en viktklass han aldrig tävlat inom tidigare. En match mot vinnaren av Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor lockar stort.

Att GSP dessutom förlorat en del muskelmassa och är tillsynes lättare har spätt på alla spekulationer (se bilden nedanför). Men i en intervju med Sportnet.net så är kanadensaren inte villig att bekräfta intresset.

”I didn’t say I was going to do it. People headlined me the wrong way, to sell articles. That’s the society we live in.”

GSP, som hunnit fylla 37 år, menar att han ännu inte är redo att skriva på ett kontrakt. Samtidigt är han dock väldigt öppen för en match som förstärker hans legendstatus.

”I want to come back for a good fight. I want to come back for a fight that I can win, that I can gain something in terms of legacy. Not only money, but in terms of legacy. Because I have a lot more to lose than to win.”

Frågan är om GSP väntar på att se ifall McGregor vinner på UFC 229. En match mot irländaren är en given kassako.

En mycket mindre GSP med den gamle gode Arnold.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *