Gilbert Burns: Khamzat Chimaev kommer få det svårt mot hårdslående motståndare

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-01-02 14:20

Den tidigare titelutmanaren i UFC:s welterviktsdivision Gilbert Burns ser svårigheter framöver för svenske fightern Khamzat Chimaev. Enligt Burns, som själv mött Chimaev i buren, kan ”Borz” komma få problem när han möter motståndare med ordentlig kraft i nävarna.

Håller Chimaevs haka mot svårare motstånd?

Det tycks vara svårt för Sveriges UFC-stjärna Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) att finna sig en motståndare i dagsläget. Efter att ha vunnit alla sina matcher hittills i organisationen, har den obesegrade welterviktaren gjort ett intryck på både fans som kollegor. Med en nummer 3 rankning i UFC:s welterviktsdivision, är det heller inte konstigt att Chimaev redan lyfts fram som en potentiell motståndare till titeln i divisionen.

Det kan dock komma bli svårt för Chimaev att besegra en särskild typ av motståndare ju längre karriären lider. Det här påstår brasilianaren Gilbert ”Durinho” Burns (20-5), som tidigare delat buren med svensken. Burns beskriver nyligen i en intervju att han tror Chimaev kommer få problem när han möter hårdslående fighters.

Som underlag till denna åsikt har Burns sig själv. I deras kamp lyckades nämligen ”Durinho” att slå ner Chimaev på marken, vilket även var första gången i den professionella karriären för ”Borz”. Om Chimaev således skulle komma att ställas mot de som slår betydligt hårdare än Burns, kan det sluta illa för honom, menar den tidigare titelutmanaren.

I took hiw down, imagine what Poatan can do. If I was able to knock him down, consider Poatan’s power, his hands must be so heavy. I took him down and he is still talk trash to those guys. Poatan’s hands are huge, Borrachinha’s hands are huge.

Har Khamzat visat på en svaghet genom att bli nerslagen av Burns? Eller kan man inte definiera någons slagtålighet baserad på ett specifikt momentet i en fight?