Joanna Jedrzejczyk oddsfavorit i titelmatchen mot Rose Namajunas

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-01-23 00:00

LeoVegas odds – Rose Namjunas (2.80) vs. Joanna Jedrzejczyk (1.40)

Stråviktaren Joanna Jedrzejczyk siktade på att försvara sin titel mot Rose Namajunas under UFC 217. Utfallet blev dock tvärt om när ”Thug” Namajunas fullkomligt dominerade den polske före detta mästarinnan.

Namajunas chockade MMA-världen genom att avsluta en dominant mästarinna i stråvikt. 3 minuter in i den första ronden landade Namajunas en klockren vänsterkrok mot mästarinnans käke, som sänkte polskan rejält. Namajunas agerade snabbt och gick på avslut. Efter att Namajunas bombarderat en liggande Jedrzejczyk med slag, fick mästarinnan nog och gjorde en så kallad ”tap out”. Namajunas stod därmed som segrare och ny mästarinna i kvinnlig stråvikt.

Den 7:e april möts de igen. Rose Namajunas ska ny försvara sin titel mot samma motståndare i en match med omvända roller. Under UFC 223 möts de två i en match där båda har mycket att förlora. Namajunas kan förlora sitt bälte till den person hon först fråntog den av, och Jedrzejczyk kanske tvingas erkänna att det finns en bättre stråviktare än hon själv i UFC.

Joanna Jedrzejczyk var vid tillfället för första matchen obesegrad i sin professionella MMA-karriär och har ansetts vara dominant i sin viktklass. Namajunas, med betydligt mindre erfarenhet och inte lika imponerande facit, avslutade alltså en fighter som ingen annan gjort. Dessutom på ett dominant sätt.

Oddsen för mötet kan ni nu ta del av. Förvånansvärt nog ligger oddsen ute till Jedrzejczyks fördel, trots Namajunas senaste överkörning av polacken. Enligt amerikanska oddssajten sportsbook ser oddsen ut så här:

Svenska oddsen ser ut som följande: Rose Namajunas (2.80) och Joanna Jedrzejczyk (1.40) – LeoVegas 

Trots Namajunas supervinst ligger alltså oddsen till Jedrzejczyks fördel, med ganska stor marginal.

Namajunas och Jedrzejczyk möts den 7:e april under UFC 223. Förutom den titelmatchen, får vi se Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson slåss om titeln.