Khamzat Chimaev säger ”det kan bli Usman” i nästa UFC-match

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-06-29 20:52

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev tror att han kommer ställas mot Kamaru Usman i sitt nästa UFC-framträdande. I en intervju med Expressen beskriver Chimaev att den kampen kan komma ske i mellanvikt, samt undviker frågor om sin relation med Tjetjeniens diktator Ramzan Kadyrov.

Khamzat Chimaev siktar på match mot Kamaru Usman

Den svenske MMA-fightern i UFC Khamzat ”Bors” Chimaev (12-0) har snart gått ett år utan att gå ytterligare en kamp i organisationen. Han gjorde sitt senaste framträdande i december förra året, där han besegrade Kevin ”Trailblazer” Holland (24-9, 1 NC) på dominant vis.

det har spekulerats mycket kring Chimaevs framtida steg i UFC. Trots att han ligger i hårdträning, har han ännu ingen offentliggjord motståndare. I en intervju nyligen med Expressen, kunde han dock ge lite nys om vad som är i görningen. Enligt Chimaev, skall han i samtal med UFC:s president Dana White ha diskuterat en potentiell match med den forne welterviktsmästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-3). ”Borz” beskriver även den kampen som den ”enda” på agendan.

Det kan bli Usman, 90 procent. Men han pratar om två kilo, han vill inte komma upp två kilo. Dana White pratar om 82 kilo. Vi får se. Det fanns ingen annan match. Det är bara han.

Dana White har dock kommit ut och dementerat dessa uppgifter från Chimaev. Enligt UFC-bossen, rapporterat av journalisten Aaron Bronsteter, skall en matchning mellan Chimaev och Usman vara ”skitsnack”.

According to Dana White, the rumours of a bout between Khamzat Chimaev and Kamaru Usman are ”bullshit”.

’Respekterar’ Kadyrovs presidentpost

I ett annat avsnitt av intervjun med Expressen, fick Chimaev frågan om hans relation med den tjetjenske diktatorn Ramzan Kadyrov. Tidigare rapporter har honom bland annat träna Kadyrovs söner i MMA och de två påstås ha en nära vänskap med varandra. På Expressens fråga svarar Chimaev att han respekterar Kadyrov baserat på den presidentpost han innehar.

Han är president i mitt land. Det finns kungen i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han är president i mitt land och jag respekterar honom.

När Kadyrovs relation till den ryske presidenten Vladimir Putin, som anklagas för både krigsbrott som människorättsbrott, tas upp svarar Chimaev att han själv enbart är en idrottare. Därefter avbryter hans team intervjun med Expressen.