Khamzat Chimaev sparrar med sonen till Tjetjeniens diktator

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-10-13 16:39

Den svenske MMA-fightern Khamzat Chimaev kan ses i ett par bilder sparra med en av sönerna till Ramzan Kadyrov. Kadyrov, som är Tjetjeniens diktator, räknar Chimaev som en del av sin vänskapskrets.

Chimaev och diktatorns son sparrar

Det är inte någon hemlighet att UFC-svensken Khamzat ”Borz” Chimaev (11-0) är stolt över sitt tjetjenska arv. Detta märks inte minst på det faktum att han är vän med den regerande diktatorn i landet, Ramzan Kadyrov. Mycket kritik har riktats mot Chimaev den senaste tiden, särskilt efter Rysslands invasion av Ukraina, vilken Tjetjenien deltagit i som en aktiv del av den offensiva krigföringen. Vid dagens räkning har flertalet hundra tjetjenska soldater utfört operationer i Ukraina. Vissa av dessa har även bemötts av anklagelser av brott mot mänskliga rättigheter från omvärlden.

Trots detta fortsätter Chimaev att umgås med såväl Kadyrov som hans familj. I ett nyligen publicerat inlägg på Instagram kan ”Borz” i ett par bilder ses träna lite sparring med en av Kadyrovs söner. inlägget kommer strax efter ett uttalande från diktatorn om att han skall skicka sina tre barn, varav alla är tonåringar, till fronten. Detta i syfte att göra dem ”till män”. Se Chimaev slunga läder med diktator-sonen i bilderna nedan nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)