Lista: 5 UFC-galor som varit rejält upphajpade så som UFC 229

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-03 00:00

UFC 229 nu på lördag är en gala av historiska proportioner. Matchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor förväntas säljas i rekordmängder och är något som hela kampsportsvärlden väntat på det här året.

Men vilka andra stora galor som McGregor inte deltagit i kan jämföras med UFC 229?

Vi har listat några av dem.

1.Forrest Griffin vs. Stephan Bonnar, TUF 1-finalen

Den här matchen var kanske inte något som miljoner fans bänkat sig för på förhand. Men som många känner till idag så växte matchen för varje rond som pågick och den kämpaanda och glöd som utspelade sig mellan Griffin och Bonnar är numera en riktig klassiker. Sen ska också nämnas att det var just tittarsiffrorna för just denna gala som räddade UFC – som då, år 2005, låg i ekonomisk knipa.

2. UFC 100

Den här galan satsade UFC på oerhört mycket och laddade på med två titelmatcher med bland annat Brock Lesnar, Georges St. Pierre och ett hett rivalmöte mellan Michael Bisping och Dan Henderson. Och satsningen från UFC föll väl ut. Galan sålde cirka 1,6 miljoner PPV:s och är än idag, mer än nio år senare, en av organisationens bäst sålda galor.

3. UFC on Fox 1

Långt ifrån den största galan, utan hela grejen var att huvudkortet enbart skulle bestå av en titelmatch mellan Cain Velasquez och Junior Dos Santos. Men det som då gjorde galan speciell var att det var den första att sändas på den stora TV-kanalen FOX. UFC hade nyligen sålt TV-rättigheterna till just FOX och valde att inleda sitt samarbete med en dundermatch. Men någon dunder  blev det knappast. Velasquez blev träffad ganska vanskligt redan i första ronden och fick lämna över bältet till Dos Santos. Antiklimax minst sagt.

4. UFC 193

Ronda Rosuey var vid tidpunkten för denna gala, hösten 2015, på höjden av sin MMA-karriär. Hon var en megakändis och ansågs av många som oslagbar. Rousey lyckades fylla en hel arena i Melbourne i Australien samt sälja över 1 miljon PPV:s – vilket då var mycket imponerande för en gala som toppades av en match i dam-MMA. Som många säkert minns förlorade dock Rousey sin stjärnglans den här kvällen när hon knockades brutalt av Holly Holm.

5. UFC 200

Precis som UFC 100 slog UFC på stora trumman när man skulle fira sin 200:e PPV-gala. Men det blev inte som man tänkt. Stjärnmatch efter stjärnmatch föll bort, bland annat Conor McGregor vs. Nate Diaz men också Jon Jones vs. Daniel Cormier. UFC lyckades ändå samla sig och få in Anderson Silva och Brock Lesnar för att rädda upp det hela något. 1,2 miljoner PPV:s blev det slutligen.

Missa inte årets bästa kampanj där man får en exklusiv t-shirt samt 100X i odds på Conor samt 60X i odds på Khabib. Den kampanjen får ni inte missa! Läs mer om Conor och Khabib oddsen här.
Se fler av våra MMA speltips