Lista: 5 stjärnor med flest submissions i UFC

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-09-27 00:00

Enda sedan UFC arrangerade sin första gala 1993 har världen insett betydelsen av submissions. Sedan dess är submissions en naturlig del av kampsporten och en aspekt av fighting som du helt enkelt inte kan vara utan om du ska vara framgångsrik.

Nedanför följer en lista på de 5 UFC-stjärnor som plockat hem flest submissionvinster.

5. Frank Mir

Frank Mir var länge ett otroligt fruktat namn i tungviktsklassen. Den amerikanske veteranen har ett otroligt skickligt markgame och stor arsenal av lås och strypningar. Kanske mest känd är Mir för att ha brutit armen på så väl Tim Sylvia och Antonio Rodrigo Nogueira. Fast många glömmer också att Mir drog ut Brock Lesnar i ett benlås på UFC 81.

4. Demain Maia

Brassen Demian Maia är en världsmästare i BJJ. När han först tog steget över till UFC chockade han alla med sin otroliga kontroll och starka grappling. Sedan fick veteranen för sig att börja boxas mer med sämre resultat. På senare år har Maia återgått till att fokusera på att ta ner sina fighters och jobba för en strypning eller lås. Den främsta submissionsegern kom enligt många mot stjärnan Chael Sonnen på UFC 95.

3. Nate Diaz

Fast än Nate Diaz har kanske lättviktsklassen jobbigaste boxning så är den yngre Diaz-brodern en avslutare av rang – det vill säga på marken. Den tuffe amerikanen går sällan på nedtagning och bryr sig mindre om någon vill ta ner honom. Och det är just självförtroendet i sin grappling som bidragit till det. Vi alla minns hur Diaz chockade hela världen och ströp ut Conor McGregor på UFC 196.

2. Royce Gracie

Han var den första superstjärnan i UFC och alla minns Royce Gracie i sin vita BJJ-dräkt. På den tiden visste få människor vad BJJ var och likaså hans motståndare. En efter en ströp han ut och låste ut lemmar på sina motståndare. Gracie är idag 51 år och kan stoltsera med 11 submissions på totalt 15 segrar.

1. Charles Oliveira

”Do Bronx” som han också kallas blev den gångna helgen den främste i UFC på just submissions. Med sin senaste seger på RNC mot Christos Giagos passerade han Royce Gracie och är nu en historisk man. Men det lär komma mer. Oliveira är bara 28 år gammal och har därmed flera år till på sig att förbättra sitt rekord på tolv segrar på submission.