Lista: Världens 5 tjockaste MMA-stjärnor

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-13 00:00

Att vara fighter är fysiskt krävande. I de allra flesta fall är professionella fighters tämligen vältränade men det gäller långt ifrån alla. Vissa gillar att äta mer än träna, medan andra helt enkelt har nytta av en större och mindre muskulös kroppshydda. Nedan följer en lista på världens fem tjockaste MMA-stjärnor.

5.Roy Nelson

Nelson är ett välkänt namn inom MMA. Den populäre tungviktaren är inte långt ifrån någon fysisk förebild. Utan sin överdrivna andel kroppsfett är det inte osannolikt att Nelson hade kunnat tävla i mellanvikt. Nelson väger nu för tiden sig in på strax under gränsen för tungvikt, det vill säga 120 kg. Vilket får anses vara väldigt mycket då han bara mäter 181 cm.

4.Zuluzhino

Den här jätten är långt ifrån lika känd som Roy Nelson, men han är bra mycket tyngre. Tungvikten är för lätt för Zuluzhino som är cirka 2 meter lång och väger runt 180 kg. Brassen är idag 40 år gammal och har tävlat för organisationer som Cage Wariors och Pride FC.

3.Eric ”Butterbean” Esch

Låt er inte luras av ”Butterbeans” väldigt runda fysik. Han har tävlat framgångsrikt inom både MMA och boxning. En riktig veteran som trots allt gjort sig ett bra namn inom fighting. 52-åringen har över 100 segrar på kontot varav en större majoritet har kommit på knockout. Han väger 170 kg och mäter bara 180 cm.

2. Taro Akebono

Den här förre sumobrottaren borde aldrig gett sig in i MMA. Trots sina 240 kg blev han ett väldigt lätt byte för sina motståndare. Fyra matcher, fyra förluster. Men inte helt misslyckad karriär har det varit. Akebono har åtminstone vunnit en av totalt fyra nio matcher.

1. Emmanuel Yarborough

Detta är en ganska tragisk historia. Emanuel kanske ni känner igen från de tidigare UFC-galorna i början av 90-talet. Han vägde då över 280 kg. Ni kanske minns när han fick tänderna utslagna på UFC 1? Hur som helst avled Emanuel 2015 bara 51 år gammal.

Se fler av våra MMA speltips