Luke Rockhold vs. David Branch – all statistik om matchen

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-09-14 00:00

Luke Rockhold är tillbaka i hetluften efter ett års frånvaro på grund av skada. Ett intressant tillägg är att Rockhold, som vanligtvis tränar på AKA (American Kickboxing Academy) med lätta-tungviktsmästaren, Daniel Cormier, samt den tidigare tungviktsmästaren, Cain Valesquez, har valt att lämna sin klubb inför matchen mot David Branch. Anledningen är att ingen av de ordinarie träningskamraterna varit tillgängliga. Istället har Rockhold tränat i Florida med kickboxningslegendaren, Henri Hooft. Rockhold är en tidigare mellanviktsmästare i Strikeforce och UFC. Nu på lördag ställs han mot 35-åriga David Branch.

David Branch har haft en MMA-karriär likt en berg- och dalbana. Branch första match i UFC tog plats 2010 och sträckte sig fram till 2011. Branch kunde i sin korta tid under UFC-fanan vinna två matcher samt förlora två matcher. Branch tävlade senare utanför UFC i sex år innan han fick chansen i UFC igen. Branch fick i sin återkomst till oktagonen ta sig an Krzysztof Jotko, en match som Branch kunde vinna genom delat domslut. I hans andra UFC-match sedan återkomsten kommer Branch ta sig an den tidigare mellanviktsmästaren i UFC, Rockhold. En vinst för Branch skulle skjuta honom högt upp i mellanviktsdivisionen. Nedan skall vi ta en närmare titt på vad som särskiljer de båda utövarna.

Luke Rockhold har varit på toppen länge, han har besegrat toppnamn som Chris Weidman, Ronaldo ”Jacare” Souza, Lyoto Machida och även den nuvarande mellanviktsmästaren, Michael Bisping. Erfarenheten finns där för Rockhold som många gånger varit huvudmatch för flertalet UFC-galor. Vad som talar emot Rockhold är det faktum att han varit borta från buren i över ett år på grund av skada.

Statistik som utmärker sig är antalet slag i minuten Rockhold levererar. Rockhold landar ca. 4,17 slag i minuten medan Branch endast landar 1,49 slag i minuten. Branch är dock mer av en brottningsorienterad utövare i MMA där han oftast får ned sin motståndare, två gånger per match enligt UFCs egna statistik. Det som talar emot Branch är att Rockhold har ett nedtagningsförsvar på 69 procent(!). Rockhold har vunnit de flesta av sina matcher genom submission (åtta stycken). Men Branch är ingen duvunge på marken. Branch har nämligen vunnit en MMA-match mot en mycket meriterad motståndare i form av BJJ-kunskaper. Han vann mot den tidigare UFC-fightern Vinny Magalhaes, Magalhaes har gedigna meriter inom submission wrestling och har vunnit VM i No-Gi-BJJ.

Något som talar för Branch är att han har vunnit hela elva matcher på raken och där Rockholds så kallade ”ring rust” kan vara en faktor i deras match. Nedan kan ni även ta del av deras vinstprocent i olika avslutsformer.

Luke Rockholds vinster
5 KO/TKO (33%)
8 Submissions (53%)
2 Domslut (13%)
Förluster
3 KO/TKO (100%)
0 Submissions (0%)
0 Domslut (0%)

David Branchs vinster
5 KO/TKO (24%)
7 Submissions (33%)
9 Domslut (43%)
Förluster
1 KO/TKO (33%)
1 Submissions (33%)
1 Domslut (33%)