Magnus ”Jycken” Cedenblad avslutar sin MMA-karriär

Författare: MMABetz

Publicerad: 2018-08-14 00:00

Magnus-Cedenblad-ufc-invägning36-åriga MMA-veteranen Magnus ”Jycken” Cedenblad kunde tidigare idag meddela att han lägger handskarna på hyllan. Detta efter en längre period med nack- och ryggbesvär. Han har haft det kämpigt i flera år och nu säger kroppen ifrån.

Det här är ett logiskt beslut. Jag har precis kunnat återgå till ett normalt liv efter alla problem. Det är över nu och jag kan leva bättre. Det är som min bästa vän har varit uppkopplad på respirator och jag har inte dragit ut sladden förrän nu, säger ”Jycken” till SVT.

Jycken hade en framgångsrik MMA-karriär och började med MMA 2007. I hans två första professionella matcher blev det dock förlust men skulle senare vinna tio av elva matcher för att på så sätt säkra ett kontrakt med den största internationella ligan, UFC.

I hans UFC-debut blev det förlust mot Francis Carmont, men han skulle senare vinna fyra raka matcher i organisationen. Han besegrade bland annat Jared Hamman, Krzystof Jotko, Scott Askham och Garreth McLellan.

I hans senaste och sista match i karriären ställdes han mot Jack Marshman. En match där han blev skadad i första ronden och hade svårt att se. Han skulle dock kriga på till den andra ronden men fick till slut se sig besegrad genom teknisk knockout.