Michael ”Venom” Page återvänder till Bellator-buren den 7 maj

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-04-27 16:40

Det engelska kampsportsfenomenet Michael Page, bättre känd som ”MVP”, kommer att gå sin första match udner 2021 den 7 maj under Bellator 258. Där ställs han mot amerikanen Derek Anderson i en welterviktskamp.

MVP återvänder under Bellator 258

Det var i oktober förra året som man senast kunde se den exceptionellt skicklige MMA-strikern Michael ”Venom” Page (18-1) gå en match i Bellator-buren. Efter att ha tagit hem en enhällig beslutsseger över den dittills obesegrade skotten Ross ”The Hitman” Houston (8-1), blev det lite av ett uppehåll för den 34-årige engelsmannen. Det är först nu i början av maj som han återigen kommer ta upp till kamp, för att under Bellator 258 ta sig an jänkaren Derek ”The Barbaric” Anderson (17-3, 1 NC) i vad som blir en toppstrid i welterviktsdivisionen. Nyheten om Page vs. Anderson levererades först av Bellator själva via deras Twitter-konto.

Breaking News: Michael Page and Derek Anderson collide in a welterweight bout at Bellator 258 Friday, May 7.

MVP jagar femte raka segern

När Bellator släppte sin welterviktsrankning tidigare under året var det föga förvånande att engelske Michael Page positionerade sig i toppen av divisionen. I dagsläget rankad nummer två, har den 34-årige knockoutspecialisten tagit sig hela fyra segrar på raken sedan sin enda förlust i karriären mot Douglas ”The Phenom” Lima (32-8) i maj 2019. Även om Page i inledningen av sin professionella MMA-karriär må ha mött lite mindre avancerat motstånd, kan det samma inte sägas nu. Tvärtom har MVP besegrat riktigt tuffa utmaningar.

Hans senaste motståndare Ross Houston höll bland annat welterviktstiteln i den brittiska organisationen Cage Warriors. Page har även besegrat den rutinerade landsmannen och UFC-veteranen Paul ”Semtex” Daley (42-17-2). Oerhört effektiv i att finna avslutet via sin tillsynes oändliga arsenal av striking-metoder, har MVP vunnit hela elva av sina arton segrar via KO/TKO. Nu redo att återvända till Bellator-buren efter mer än ett halvår utan kamp, förväntas ”Venom” komma väl förberedd in till sitt möte med welterviktskollegan Derek Anderson den 7 maj.

Anderson hoppas på avancemang i divisionen

Derek Anderson befinner sig i dagsläget på en bekväm position i Bellators welterviktsdivision. Rankad nummer 6 behöver 31-åringen inte blicka neråt inom den närmsta framtiden, då hans nästa utmaning kommer stå mot Michael Page och en potentiell nummer 2 rankning om en seger skulle falla Andersons väg. Anderson har under en längre tid varit en del av organisationens elit-fighters. Sedan sin debut i 2013, har ”The Barbaric” gått elva matcher i Bellator-buren, av vilka åtta har slutat i en seger för amerikanen.

Likväl effektiv i att finna avslutet som att få med sig poängbesluten, är Anderson en mer eller mindre fulländad MMA-fighter vid det här laget. All hans erfarenhet och färdigheter kommer att behövas inför mötet med Page, som går av stapeln under Bellator 258 om knappa två veckor.