MMABETZ topp 10-lista över de bästa brottarna inom MMA

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-10-04 00:00

Vi tänkte bjuda er på en topp 10 lista över dem bästa brottarna inom UFC.

Det här är MMABETZ egna bedömning, håller ni inte med, skriv gärna nåt i kommentarerna och låt oss veta.

 

1. George ”Rush” St. Pierre

Inte mycket att säga, även om han inte är brottare från början så är det ingen som behärskar brottningen inom MMA så bra som George.

 

2. Randy ”The Natural” Couture

Har har vi en riktig brottare, 3 gånger reserv till det USA OS brottarteam, tre-faldig ”all american” division 1 mästare och grundare av Team Quest med Matt Lindblad och Dan Henderson. Han är även med sina 43 år, UFC äldsta mästare.

 

3. Chael Sonnen

Vem minns inte hans match mot den ”omöjlige” Anderson Silva där han dominerade matchen tack vare hans brottning men ändå åkte på en snöplig förlust i slutet av matchen. Också en ”All American” brottare.

 

4. Matt Hughes

Matt Hughes har enligt många som följt MMA och UFC räknats som den bäste welterviktaren och pound for pound världens bäste fighter under tiden han var på topp. Vem kommer inte ihåg hans match mot George St. Pierre som han vann via armbar, eller fighterna mot Bj Penn?

 

5. Dan ”Hendo” Henderson

Mest känd för sin ”H-bomb” men det många inte tänker på är att Dan var en två-faldig OS brottare för USA:s brottarlag, han var den första att ha 2 mästarbälten i 2 olika viktklasser i en stor MMA organisation. Med ett record på 37-15 är han en av dem stora legenderna inom sporten.

 

6. Jon ”Bones” Jones

Enligt många, världens bästa fighter pound for pound. Enligt statistiken har han försvarat 35 av 37 nedtagningsförsök. Enda som fått ner Jon Jones ordentligt är Alexander Gustafsson under UFC 165, men även Daniel Cormier fick ner Jones via en slam under UFC 182, men skillnaden där är att han studsade upp direkt, även om det räknas som en takedown.

 

7. Cain Velasquez

En av de bästa tungviktarna inom MMA. Cain är en komplett fighter där man mest sett hans stående game, men det är mest för att hans brottning är så bra och ingen kan få ner honom. Har sin grund inom brottningen innan han började med MMA. Har riktigt grymma takedowns som ni kan se i videon nedan.

 

8. Daniel ”DC” Cormier

Har man kommit 4 i OS så måste man vara en grym brottare. Men lite samma sak där, Cormier har hellre velat använda sig av sina nävar än att brottas när det inte är nödvändigt. Men just i matcherna mot Anthony ”Rumble” Johnson kunde vi se hur effektiv DC:s brottning är. I videon nedan ser ni dock hur effektiv hans takedowns är.

 

9. Jon Fitch

Tvärtemot de flesta brottarna på denna lista som har vunnit massor och varit ”All American” brottare så har inte Jon Fitch vunnit så många stora brottningsturneringar. Men han har visat att han har en grym effektiv MMA-brottning som har gynnat honom hela hans karriär.

 

10. Phil ”Mr Wonderful” Davis

En som fick känna på Phils grymma brottning är vår egna Alexander Gustafsson när han åkte på sin första förlust under UFC Abu Dhabi. Efter den matchen packade han sina väskor och åkte till San Diego för att lära sig mer av Phil Davis. Enligt Alex en av dem bästa brottarna han har tränat med.

 

Andra som vi tittat på men som ännu inte hamnat på listan:

Khabib Nurmagomedov
Mark ”The Hammer” Coldman
Rashad Evans
Ben Askren
Brock Lesnar
Tito Ortiz