Ovince St. Preux vs. Yushin Okami – all statistik om matchen

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-09-20 00:00

UFC Fight Night 117 går av stapeln den 23:e september i Japan. Huvudmatchen skulle ha varit en sammandrabbning mellan Ovince St. Preux vs. Mauricio ”Shogun” Rua men Shogun var tvungen att dra sig ur matchen på grund av skada. Nu ställs St. Preux mot Japans Yushin Okami. Det här kommer bli Okamis första UFC-match sedan 2013 då han lämnade organisationen. Okami har radat upp fem segrar utanför UFC och har vunnit fyra raka matcher.

St. Preux gick sin senaste match mot Marcos Rogerio de Lima under ”UFC Fight Night 108 – Swanson vs. Lobov”. St. Preux kunde vinna matchen genom ett så kallat ”shoulder choke” .
St. Preux har haft både fram- och motgångar i oktagonen där han bröt sin förlustsvit på tre matcher när han besegrade Lima. Nedan skall vi ta en närmare titt på båda herrar.


Okami är ingen duvunge och har tävlat mot de främsta utövarna i MMA. Okami är normalt en mellanviktare som för den här matchen har tagit klivet upp till lätt-tungvikt. Okami tävlade för UFCs mellanviktsbälte mot Anderson Silva år 2011. Han förlorade dock matchen genom teknisk knockout i rond två. Det som sticker ut för Okami är att han är en solid utövare i judo och ser vi till hans statistik har han mäktiga 84.21 procents i sitt nedtagningsförsvar. Okami är även en domslutsmaskin där han har vunnit hela 16 matcher genom vinstformen, vilket motsvarar 47 procent av alla hans vinster.

St. Preux har som tidigare nämnt haft fram- och motgångar i UFC men han har även ställs mot väldigt högkvalitativt motstånd. Den 23:e april, 2016, ställdes St. Preux mot den tidigare lätt-tungviktsmästaren, Jon Jones. St. Preux lyckades inte vinna matchen men till hans beröm tog han fighten ända till domslut mot en av världens främsta MMA-utövare. St. Preux senaste tre förluster har alla varit mot topp-fem rankat motstånd i UFCs lätta-tungvikt, Jimi Manuwa, Volkan Oezdemir och Jon Jones.

St. Preux är storfavorit mot Okami där oddsmakarna genom BetFair.com ger honom 1.20 i odds. Det som dock talar FÖR Okami är hans tuffa judostil, där han ofta får ned matchen på marken, och något annat är att han dessutom har vunnit sina fyra senaste matcher, så han har en bra form. Vad som talar EMOT Okami är att han är en mellanviktare som tar klivet upp i den tyngre divisionen. Ovince St. Preux har 45 procent av sina vinster genom knockout och teknisk knockout, och Okami har förlorat fem av sina tio förluster genom just knockout/teknisk knockout. Det hittar vi också ett spelvärde, likaså ett annat hett speltips genom BetFair är att matchen går ”över 1,5 rond” och ger hela 1.53x gånger pengarna. Okami har som tidigare nämnt gått till domslut hela 16 gånger(!).