Rapport: Khamzat Chimaev kan komma möta Jared Cannonier i nästa match

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-07-13 22:38

Enligt rapporter från Twitter-kontot Frontkick, skall Jared Cannonier bli Khamzat Chimaevs nästa motståndare. Detta har fastslagits följande jämförelser mellan en video som Chimaevs coach Azamat Dugulubgov tittar på samt matchbilder från en av Cannoniers senaste oktogonframträdanden.

Chimaev vs. Cannonier?

Ibland behöver man vara lite detektiv som MMA-fan. Det finns mängder av spännande fakta och nyheter att leta upp så länge man är villig att lägga ner tiden på det. Något som intresserat fanbasen i UFC de senaste månaderna är vem som står näst på tur att möta den obesegrade svensken Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0).

Det har spekulerats om att Chimaev skall ta sig an den forne welterviktsmästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-3). Ett annat namn som sammankopplats med svensken är Jared ”The Killa Gorilla” Cannonier (17-6). Det tycks nu dock som ett namn har fastslagits, vilket tillhör den sistnämnde av de två.

Ingenting har ännu kommit ut officiellt från UFC. Dock var Twitter-kontot Frontkick riktigt duktigt med att undersöka ett Instagram-inlägg av Chimaevs coach Azamat Dugulubgov. I inlägget har Dugulubgov med en bild, till vilken han skriver att han går igenom matchfilmer för Chimaevs nästa motståndare. Frontkick kunde då efter lite en liten utredning fastställa att det inte var någon annan än Cannonier som syntes på videon.

Cannonier har tidigare sagt att han är villig att möta Chimaev i oktogonen. Det tycks nu som om det är precis vad som planeras.