Ilir Latifi vs. Tyson Pedro – All statistik om matchen

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-09-07 00:00

Ilir Latifi är tillbaka i oktagonen efter ett avbrott på ca. ett år. Latifi har varit borta på grund av en handskada men även på grund av att motståndare inte velat möta honom, däribland Shogun och Corey Anderson. Latifi tränar på Allstars Gym i Stockholm med UFC-stjärnorna Alexander Gustafsson, Jimi Manuwa och den senaste i mängden, K1-stjärnan Gökhan Saki. Latifis senaste match slutade inte som vi svenskar hade hoppats på då han fick se sig besegrad av Ryan Bader i den andra ronden genom knockout under ”UFC Fight Night: Arlovski vs. Barnett”. Nu blickar vi framåt och på lördag tar sig Latifi an den obesegrade australiensaren, Tyson Pedro.

Pedro fightas för Lions High Performance Centre i Australien och har tävlat för UFC två gånger. Han gjorde sin debut i UFC år 2016 mot Khalil Rountree och den matchen kunde Pedro vinna genom rear-naked choke i den första ronden. I mars i år gjorde Pedro sin andra match i UFC där han ställdes mot Paul Craig under UFC 209. En match Pedro kunde vinna genom teknisk knockout i första ronden. Vi har tagit fram intressant fakta och statistik inför mötet och ni kan ta del av det nedan.


Statistik som sticker ut. En sak att ta i beaktning är längd -och räckviddsövertaget som Tyson Pedro innehar. När man mäter räckvidd gör man det från fingerspetts till fingerspetts där Latifi har ett längdspann som mäter 185 centimeter. Pedro har ett längdspann som mäter 201 centimeter vilket nästan ger han 2 decimeters räckviddsövertag. Ett annat intressant tillägg är Pedros träffsäkerhet och matchtakt. Pedro landar 64.29% av sina slag och slår 3.26 slag i minuten. Pedros flesta vinster har blivit genom submission (fyra stycken), men Latifi har 100% nedtagningsförsvar i sina 19 professionella MMA-matcher vilket gagnar svenskens ”game plan”. På pappret talar det för en vinst för australiensaren men annat talar emot

Det som talar emot Pedro är hans erfarenhet i buren. Han har endast sex matcher i bagaget vilket inte är särskilt mycket. Latifis explosivitet är något Pedro inte känt på tidigare samt att Latifi tränar med världsklassatleter. Längdskillnaden är uppenbar men när man dagligen erbjuds sparringsessioner med Alexander Gustafsson som till och med är längre än Pedro samt bättre, minskar det tvivel om en förlust. Att även få träna med strikingspecialisten och K1-stjärnan Gökhan Saki är inte heller dumt. Nedan kan ni även ta del av deras vinstprocent i olika avslutsformer.

Ilir Latifis vinster
5 KO/TKO (42%)
4 Submissions (33%)
3 Domslut (25%)
Förluster
3 KO/TKO (60%)
0 Submissions (0%)
2 Domslut (40%)

Tyson Pedros vinster
2 KO/TKO (33%)
4 Submissions (67%)
0 Domslut (0%)
Förluster
0 KO/TKO (0%)
0 Submissions (0%)
0 Domslut (0%)

Läs här Mr X analys och varför han tycker att Ilir Latifi är klart spelvärd!