in

Superior Challenge: James ”Sledgehammer” McSweeney vs. Fernando ”Santo Forte” Rodrigues Jr. 

På lördag är det äntligen dags för MMA-galan Superior Challenge som i år går av stapeln på Cirkus i Stockholm.  Europas mest högkvalitativa MMA-gala Superior Challenge fyller 10 år och organisationen firar det genom att slå till med en fantastisk inramning av den 17:e galan som går av stapeln den 19:e maj.

Galan bjuder på en, på förhand, galen titelmatch i tungvikt mellan två giganter, James ”Sledgehammer” McSweeney som ställs mot den brasilianske giganten, Fernando ”Santo Forte” Rodrigues Jr.

Superior Challenges tungviktstitel (-120,2 kg) har sedan ett tag tillbaka varit vakant men nu har dessa stora pjäser möjligheten att erövra den oerhört eftertraktade titeln.

James, som nuförtiden bor och tränar i Thailand, är i grunden en stående fighter med totalt 158 Muay Thai matcher varav 149 vinster, samt även 45 K-1 matcher varav 42 vinster. ”Sledgehammer” balanserar upp sitt ”ground game” med ett svart bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Den brutale engelsmannen väger 118 kg och är 193 cm lång. Enda sedan hans proffsdebut i TV-serien ‘The Ultimate Fighter’ säsong 10 (2009) har han hunnit med att avverka totalt 33 pro MMA-matcher i världens absolut största organisationer. Strax efter att James släpptes från UFC deltog han i Superior Challenge 8 mot Matti Mäkelä i lätt tungvikt och nu har den stora engelsmannen landat i sin rätta viktklass. tio års erfarenhet som proffs och med ca 250 proffsmatcher i diverse olika kampsporter gör honom till en livsfarlig utmanare av denna titel.

Den andra utmanaren, Fernando Rodrigues Jr, har även han har bakgrund inom Muay Thai – samt brunt bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Rodrigues väger 115 kg och är 190 cm lång, det vill säga att dessa två giganter är ganska lika om man ser till storleken. Brasilianaren debuterade som proffs under 2012 och har totalt 15 pro MMA-matcher varav elva vinster. åtta av vinsterna är via KO, två via Submission och endast en vinst har gått till domslut. Fernando har erövrat många tungviktstitlar i flera olika MMA-organisationer och nu har han siktet inställt på Superior Challenges tungviktsbälte.

Du kan ta del av hela galan på Viaplay under lördagen och galan startar 17.00.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *