UFC 225: Jämnt krig mellan Claudia Gadelha och Carla Esparza

Författare: MMABetz

Publicerad: 2018-06-10 00:00

Claudia Gadelha som senast kommer från en förlust mot Jessica Andrade mötte ikväll den förre UFC mästarinnan Carla Esparza under UFC 225 i Chicago.

I den första ronden så lyckas båda få in fina träffar som rockar motståndaren men som tyvärr ingen av de kunde utnyttja. Ronden avslutas med att Gadelha får in en nedtagning och slår några riktigt fina hammarslag innan hon går för en giljotin som nästan får Esparza att klappa innan ronden räddar henne.

I den andra ronden fortsätter Gadelha sin press och lyckas få ner den normalt brottningsstarka Esparza flera gånger och dominerar henne från topp.

Den tredje ronden verkar Gadelha ha tappat fart och Esparza är den som ser klart piggast ut och träffar inledningsvis med några fina slag. Halvvägs in i ronden så tar hon ned Esparza och håller ner henne utan att göra någon egentlig skada utan mest för att säkra vinsten. Men Esparza ger inte upp, hon vänder underläget och avsluta ronden starkt med ground and pound.

När Bruce Buffer läser upp domarkorten så har Gadelha vunnit på ett delat domslut mot Carla Esparza med 29-28, 28-29, 29-28.