UFC 228: Bettinganalys – Underkortet del 2

Författare: Fransisco Villa

Publicerad: 2018-09-07 00:00

Carla Esparza vs. Tatiana Suarez115 lbs.: Carla Esparza (4.60) vs. Tatiana Suarez (1.19) Unibet

Carla Esparza, den erfarna f.d. stråviktsmästarinnan, kommer in som rejäl underdog till denna fight. Esparza är i grunden brottare men har genom åren blivit en wellrounded fighter med solid grappling och helt okej striking. Hon kommer dock alltid att vara aningen ’undersized’ för viktklassen. Tatiana Suarez är precis som Esparza en brottare. Hon är dock klasser bättre än Esparza när det kommer till brottning och hon är dessutom större än den f.d. mästarinnan. Suarez har ganska basic striking men hon har en helt okej jabb och riktigt effektiv grappling – i synnerhet från topposition. Man skulle kunna kalla henne för stråviktens svar på Khabib Nurmagomedov och det är en komplimang som heter duga. Suarez kommer trots mindre erfarenhet att använda sin brottning och sitt fysiska övertag för att styra matchen. Det räcker till en stabil seger – odds 1.19 Unibet.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Aljamain Sterling vs Cody Stamann
135 lbs.: Cody Stamann (2.10) vs. Aljamain Sterling (1.74) Mobilebet

Cody Stamann är en explosiv brottare med 10 raka vinster. Tre av dessa har kommit i UFC och han har imponerat såhär långt. Stamann är liten och kompakt byggd. Han har en skaplig överhandshöger, bra nedtagningar och kondition. Han har utmärkt nedtagningsförsvar och det kommer bli svårt för Sterling att implementera sin fina grappling. Aljamain Sterling är en talangfull brottare och grappler med avig stil och ett förbättrat strikinggame. Han har varit aningen ojämn i sin UFC-karriär men i sin senaste match tog han en fin seger mot Brett Johns. Detta är en mycket svårtippad fight. Mycket tyder på att detta kommer att bli en stående fight och frågan är vem av dessa brottare som har övertaget på fötterna. Sterling är knapp favorit hos oddssättarna men något säger mig att detta är en tuff match up för Sterling. Vi tror på en upset och att Stamann tar hem domslutet – odds 2.10 Mobilebet.

Mobilebet har supererbjudande på Darren Till där de boostat hans odds till 20X pengarna! Sätt in 50 kr och vinn 1000kr .
Ta del av kanonebrjudandet här

Charles Byrd vs. Darren Stewart

185 lbs.: Charles Byrd (1.44) vs. Darren Stewart (2.75) Betfair

Charles Byrd tog sig till UFC via Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Han har en bakgrund inom thaiboxning och är en solig striker. I sin UFC-debut besegrade han John Phillips via rear-naked choke och faktum är att 5 av hans 10 vinster har kommit via submission. Darren Stewart är en atletisk och mycket explosiv fighter med bra slagkraft. Han är aggressiv och relativt underhållande. Av hans 8 vinster har 6 stycken kommit via KO. Rent tekniskt håller Stewart låg nivå. Han inledde sin UFC-karriär med fyra raka matcher utan seger. I sin senaste fight lyckades han rädda jobbet genom att besegra den mediokre Eric Spicely (som fick sparken efter förlusten. Byrd är en mer komplett fighter och om han inte rusar in i någon av Stewarts vilda svingar så ska amerikanen ta hem detta. Det tror vi också att han gör. Byrd som vinnare – odds 1.44 Betfair.

Ta del av Betfairs fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

John Dodson vs. Jimmie Rivera
135 lbs.: John Dodson (2.15) vs. Jimmie Rivera (1.69) Mobilebet

John Dodson är en erfaren och duktig fighter som har varit en aning ojämn på senare tid. I sin senaste match lyckades han ta en fin vinst mot Pedro Munhoz.  Dodson, som sedan många år tränar på Jackson-Wink, är en kortvuxen och blixtsnabb bantamviktare. Han har bra fotarbete och bra kardio. Han är dock en aning förutsägbar. Han har bra slagstyrka men hans matcher brukar tyvärr vara ganska trista. Jimmie Rivera såg otroligt imponerande ut och hade 20 raka vinster när han åkte på en tung KO-förlust mot Marlon Moraes i sin senaste fight. Rivera är en tuff herre med solid striking och bra nedtagningsförsvar. Han är wellrounded och har ofta en strategisk fightingstil. Detta kommer sannolikt bli en jämn fight men vi tror att Rivera lyckas plocka tillräckligt med poäng hos domarna för att ta hem segern – odds 1.69 Mobilebet.

Mobilebet har supererbjudande på Darren Till där de boostat hans odds till 20X pengarna! Sätt in 50 kr och vinn 1000kr .
Ta del av kanonerbjudandet här