UFC stjärnor som spelar poker

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-12-10 12:38

Allt fler kampsportstjärnor har slagit igenom inom pokervärlden och tagit hem flertal priser i turneringar inom det konkurrenskraftiga kortspelet. Vid första anblick kan det verka som om kortspel och kampsport inte har något gemensamt men det har MMA och UFC stjärnorna motbevisat.

UFC och MMA kampsport har mycket gemensamt med ett intensivt parti av poker. Lika så som Ultimate Fighting Championships har poker sina egna Poker Championships. Båda sporterna drar inspiration från sin bakgrund av underliggande toner av tuffhet och coola nerver.

Med den lockande intrig som dess bakgrund fortfarande anspelas på är det många så kallade ”bad boys” och män mellan 25-40 åldern som dras till de här adrenalinframkallande sporterna. Likt MMA så gäller det att ha coola nerver, koncentration och mycket träning när pokertunneringarna börjar.

Många av dessa kampsportmästare har spenderat majoriteten av deras ungdomsår att träna olika kampsporter för att bli bra nog att vinna turneringar. Det samma gäller när det kommer till andra sporter och mästerskap, trotts detta har många av dessa MMA vinnare gått över till pokervärlden och lyckats vinna flera turneringar. Men inte bara det, några av dem har till och med blivit världsmästare. Att veta hur man spelar poker är viktigt för stjärnorna när de spelar vid pokerbordet, men de visar även att de kan mycket om strategi och att de har en bra intuitiv förmåga.

Dana White Jr.

Dana White jr

White Jr. är känd inom världen av kampsport. Han har gått från att träna boxare och överse matcher till att överse och styra Ultimate Fighting Championship-organisationen som minoritetsägare och president. White Jr. är även väl igenkänd vid pokerborden. Inte bara har han vunnit många kortspels turneringar, han har även blivit portad från flera casinon och turneringar på grund av hans dominerande övertag vid bordet och höga vinster. Hans intuition sviker honom aldrig.

Terrence Chan

Det är inte bara är kampsportare som har tagit tycke till pokerturneringar utan det är även vanligt för kända pokerspelare att gå över till MMA sidan. Ett bra exempel på det här är Terrence Chan som har vunnit många pokerturneringar och har dominerat pokerborden i många år. Chan har till och med vunnit två SCOOP-armband under en kväll, vilket är något många pokerspelare inte vågar drömma om då bara ett SCOOP-armband är väldigt svårt att vinna. Men Chan tog hem segern och vann två på en enda kväll. Men han stannade inte där, han kom sedan tillbaka och vann WCOOP-titeln som World Champion of Online Poker.

Efter hans framgångsrika karriär inom pokerns värld lockades han över till den spänningsfyllda världen av nerver av stål och strategi, nämligen MMA. Han har sedan dess uttalat sig ett flertal gånger om hur mycket han tycker om kampsporten och hur den har hjälpt honom bli en mer rundad spelare och hur detta har hjälpt honom med andra delar av sitt liv.  

Lex Veldhuis och Bertrand Grospellier

Bertrand Grospellier

Den dynamiska duon Lex Veldhuis och Bertrand Grospellier har sedan mitten av 2000-talet varit kända inom MMA kampsporten efter deras omtalade iscensatta MMA kamp. Veldhuis och Grospellier har sedan många år tillbaka spelat i pokerturneringar tillsammans och diskuterat deras olika kampsportsbakgrunder vid bordet.

Veldhuis spenderade två år under sin ungdom med att träna boxning för att några år senare gå över till kickboxning. Vilket är runt samma tid som Grospellier tränade kickboxning och Muaythai. Detta resulterade i att de två poker stjärnorna som även var anställda av ett bettingföretag kom på idén att spela på sina fysiska talanger samtidigt som de kunde få mer uppmärksamhet inom båda sporternas världar. Kampen fick mycket publicitet trotts att den ombokades flertal gånger. Många inom de två sporterna hejade på matchen och Veldhuis och Grospellier har båda yttrat sig om att de kommer fortsätta med sporten då det har hjälpt dem att ha fler matcher att se fram emot än bara poker då en förlust i ena sporrar på att vinst lusten i den andra.

Stjärnornas mästerskap

Trotts att det finns andra sporter där deras stjärnor testar sin tur i andra områden så är detta fenomen, att deras framgångar följer med över till en annan sport rätt ovanligt. Speciellt när båda sporterna har höga insatser och ultimata kampmärsterskap.

Men som dessa kampsportsmästare har bevisat så är det inte alltid om att lära sig något nytt utan att använda sig av det man redan har. Då både MMA och poker innebär att man behöver ha nerver av stål, som man till exempel kan få genom meditation och medvetenhetsövningar. Men dessa kampsportsmästare som blivit mästare inom pokervärlden har lärt sig att hantera stress och buffningar av andra slag på andra sätt än vad som krävs vid pokerbordet. Trotts detta lyckades de göra den tuffa överföringen av kunskaper och färdigheter från en sport till en annan. Vilket ger hopp att inte ge upp.