Ronaldo Jacare Souza hoppar in mot Chris Weidman – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-22 00:00

Ännu en gång har UFC 230 drabbats av förändring. Den här gången är det forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold som hoppar av matchen mot Chris Weidman på grund av skada.

Nyheterna om Rockholds avhopp rapporterades under fredagen. En tråkig nyhet då många sett fram emot matchen som alltså är en retur från några år tillbaka. Det var i slutet av 2015 som Rockhold utmanade och vann bältet mot just Weidman på UFC 194.

En returmatch mellan de båda var av hög relevans för toppskiktet i mellanvikten där vinnaren med stor sannolikhet hade blivit belönad med en ny chans på titeln.

Med som tur är kryllar matchkortet för UFC 230 med flertalet tunga mellanviktare. Och nu har UFC gjort en rockad och flyttar Ronaldo ”Jacare” Souza från sin match mot David Branch. Den nya matchen är alltså mellan Jacare och Weidman. En match som är minst lika intressant och som väntat på flera år.

Sista chansen för Jacare

Jacare har 25 segrar och 6 förluster på sitt record. Brassen har länge varit ett toppnamn i mellanvikten men aldrig erbjudits en titelmatch. 38 år gammal har han hunnit bli och kanske är matchen mot Weidman en sista chans till att visa sig värdig en chans en gång för alla.

Motståndaren Weidman har 14 segrar och 3 förluster på meritlistan. Efter att 34-åringen först förlorade bältet mot just Rockhold så har det gått tungt för honom. Efter titelförlusten blev det två nya torskar innan han vände mot steken förra sommaren genom en seger mot Kelvin Gastelum.

Enligt Betfair är Weidman en knapp favorit i matchen. Han erbjuds till oddset 1.66 medan Jacare ger 2.2 gånger pengarna.

Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips