in , ,

Speltips: Stormatch väntar mellan Max Holloway och Brian Ortega – se oddsen

Efter några veckor av mindre UFC-galor är det återigen dags en större PPV-gala. Till helgen går UFC 231 av stapeln i Toronto och huvudmatch för eventet är titelmatchen i fjädervikt mellan Max Holloway och Brian Ortega.

Den här titelmatchen har varit inplanerad tidigare men nu ser den äntligen ut att verkligen bli av. Mästaren Holloway tvingades i somras hoppa av den tilltänkta matchen på grund av hälsoproblem men har sedan dess repat sig väl.

26-årige Holloway har 12 raka segrar bakom sig och har inte förlorat en match sedan han mötte Conor McGregor i augusti 2013. Det har dock gått snart ett år sedan Holloway tävlade senast och matchen mot Ortega blir hans andra titelförsvar.

Ortega själv har inte heller varit så mycket mer aktiv men det beror däremot inte på skador. Ortega är fortfarande obesegrad i sin karriär och gick sin senaste match i mars då han totaldominerade veteranen Frankie Edgar.

Fjäderviktens bästa

Att det här är en match mellan fjäderviktens två bästa fighters råder ingen tvekan om. Både Holloway och Ortega har varit i kollisionskurs med varandra länge och det råder delade meningar om hur matchen kommer sluta.

Holloway är en ganska komplett fighter men med sin främsta expertis i det stående. Han har en lång räckvidd och väldigt bra tajming i sina slag. Ortega är å andra sidan mer av en BJJ-fighter som dock har slipat på sitt stående rejält under de senaste åren. Även om han fortfarande är ganska kantig rent teknisk så har han visat sig vara ganska kraftfull.

Kan sluta hur som helst

Den här matchen kan sluta hur som helst. Det finns mycket som talar för Holloway – men samtidigt väldigt mycket som talar för Ortega. Det som talar för mästaren är att Ortega visat sig lätt att träffa och även om hans haka inte fallerat honom ännu så är det en stor brist mot en så skicklig kille som Holloway.

Det som Holloway i sin tur ska akta sig för är Ortegas förmåga att glida in ett stryp eller koppla ett lås väldigt kvickt. Ortega är oerhört snabb och finurlig när det kommer till just grappling – vilket hans 7 submission-vinster vittnar om.

Unibet håller Holloway som favorit till 1.75 medan Ortega ger 2.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller Holloway som favorit till 1.80 medan Ortega ger 2.00 gånger pengarna.

Betfair håller Holloway som favorit till 1.80 medan Ortega ger 2.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *