Tre anledningar till varför Brian Ortega vinner bältet på UFC 231

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-07 00:00

På lördag är det äntligen dags för titelmatchen mellan Max Holloway och Brian Ortetga. Anledningen till att många ser fram emot matchen är för att den är så oviss. Det enda alla är eniga om är att vem som helst kan vinna.

Här följer tre anledningar till varför Ortega vinner bältet på UFC 231 i Toronto.

1.Obesegrad

Det är alltid något alldeles extra med en obesegrad fighter. Sådana fighter har oftast ett enormt stort självförtroende och möjligen en svårforcerad självbild. De har helt enkelt aldrig förlorat en match och vet inte ens hur de ska förlora. Med 14 raka proffssegrar är Ortega helt fri från känslan av att förlora – vilket ger honom en vissa fördelar.

2.BJJ

Visst har vi sett fighter med otroliga kunskaper i BJJ tidigare i UFC. Men få har haft en sån giftig avslutsförmåga inom grapplingen som Ortega faktiskt har. 27-åringen har flera gånger visat att han kan sätta ett lås eller koppla ett stryp med väldigt små marginaler och på nolltid. Om Holloway inte är försiktig kan bältet vara borta på bara ett ögonblick.

3.Frisk

Till skillnad från Holloway har Ortega aldrig haft viktproblem, vilket är till hans fördel i den här fighten. Men framför allt så är Holloways tidigare hälsoproblem en aning bekymrande. Det som gjorde att han tvingades hoppa av deras inbokade match tidigare under 2018. Ingen förklaring har lämnats till vad det hela egentligen handlade om. Hur som helst skapar osäkerheten kring Holloway en större säkerhet för Ortega.

Vill du läsa mer om matchen mellan Holloway och Ortega? Klicka här.

Se fler av våra MMA speltips