Tre anledningar till varför Max Holloway försvarar sitt mästarbälte

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-07 00:00

På lördag är det äntligen dags för titelmatchen mellan Max Holloway och Brian Ortega. En på förhand otroligt jämn match som kan sluta hur som helst.

Under gårdagen sammanställde MMA Betz tre anledningar till varför utmanaren Ortega vinner bältet. Du kan läsa mer om det här.

Nu har turen kommit till att sammanfatta tre orsaker till varför mästaren Holloway kommer gå segrande ur matchen.

1.Volymslagen

Holloway har aldrig varit någon KO-artist men däremot slår han i stora volymer och på många olika sätt. Den nyligen fyllda 27-åringen kan liknas vid en avancerad version av Diaz-bröderna. Slag, sparkar, knän. Holloway behärskar allt.

2.Distansen

En annan faktor som talar för är hans förmåga att bedöma distans. Kanske är han bäst i UFC inom just detta fält. In och ut, och oftast med exakt precision. Att Holloway dessutom har en mycket tacksam räckvidd gör honom väldigt svår att träffa. Därför inte så konstigt att han är en av de bästa inom gruppen av de som blivit träffade minst antal gånger per match.

3.Erfarenheten

Holloway och Ortega är lika gamla men man ska komma ihåg att den förstnämnde gjorde debut redan 2012, då som 20-åring. Han har sedan dess gått 18 matcher inom UFC vilket är 11 fler än Ortega. Utöver detta så har Holloway också värdefull mästerskapserfarenhet från sina tre tidigare titelmatcher mot José Aldo och Anthony Pettis.

Vill du läsa mer om matchen mellan Holloway och Ortega? Klicka här.

Se fler av våra MMA speltips