in , ,

Alexander Gustafsson svarar på kritiken: “De kan hålla käften”

Ett välplacerat knä i ljumsken, nedtagning och efterföljande ”ground and pound” är en ganska så koncis sammanfattning av Alexander Gustafssons förlust mot Jon Jones på UFC 232 den förra helgen. Enligt svensken innebar just knät, som han tog emot i den första ronden, början på slutet.

I en intervju med Aftonbladet säger 31-åringen följande:

Jag fick så jävla ont. Det stängde mig helt. Jag kunde inte röra mig eller sparka. Jag var som en sköldpadda. Smärtan tog över och jag föll in i hans game.

Det har varit tyst från Gustafsson sedan den bittra förlusten. Ganska snabbt efter galan återvände ”The Mauler” hem till Stockholm där han hann med att fira det nya året.

“De kan hålla käften”

Kritiken mot Gustafsson efter TKO-förlusten mot Jones i tredje ronden har varit stor. Många fans är besvikna på Alex insats och enligt en stor omröstning på Aftonbladet menar cirka 72 procent av nästan 80 000 personer att “stjärnan är slut“.

Gustafsson håller inte med och slår tillbaka mot tvivlarna.

De som tycker jag borde sluta kan bara hålla käften. Folk har alltid synpunkter och tycker att de själva är experter. Men fuck it, jag skiter i det. Jag kör min grej.

Titelmatchen mot Jones var Gustafssons tredje försök till att vinna ett UFC-bälte. Drömmen om att få titulera sig som den bäste i världen är för närvarande inget han lägger sina tankar på.

De tankarna har kanske lagts lite på is nu, och jag måste jobba upp mig igen, men det finns många matcher att ta. Jag ska sätta mig ner med teamet och diskutera en nästa match, motstånd och plats. Jag tar nya tag.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *