in , ,

Speltips: Spelbolagen underskattar Rani Yahya – bra spelvärde på brassen

UFC 234 är bara några dagar bort. Galan är UFC:s första PPV-gala för 2019 och kommer att arrangeras i Melbourne, Australien. Matchens main-event består av Robert Whittaker vs Kelvin Gastelum. Klicka här för att ta del av vår speltips för den matchen.

Med titelmatch och namn som Anderson Silva och Israel Adesanya med på matchkortet är det inte märkligt att andra matcher på galan inte får lika mycket uppmärksamhet.

En sådan match är den i bantamvikt mellan brassen Rani Yahya och amerikanen Ricky Simon.

En BJJ-specialist av rang

Yahya är en tvättäkta veteran och har tävlat i UFC ända sedan 2011. Han har alltid befunnit sig i toppen (rankad på plats 15) men aldrig gått hela vägen till en titelutmanarposition. 34-åringen har 14 matcher i UFC och bara förlorat tre av dessa. Just nu rider han på en tre matcher lång segersvit.

Motståndaren Simon är betydligt mindre erfaren. 26-åringen har blott två matcher i UFC men vunnit båda. En intressant detalj är att han i sin första match lyckades sätta en submission på Merab Dvalishvili i den sista sekunden av den sista ronden. Simons har ett record på 14 segrar och bara 1 förlust.

Yahya är fighter från den gamla skolan så till vida att han lever mycket, nästan helt, på sin BJJ. Hans kunskaper på marken är exceptionella och lyckas han få ner sin motståndare, eller till med jobba från guard, så är matchen rejält i hans favör.

Simon är desto mer komplett och den fighter som kommer ha det fysiska övertaget.

Bra spelvärde på Yahya

Trots att Yahya är högre rankad och mer erfaren så tror oddsmakarna på Simon i den här fighten. Kanske är man av uppfattningen att Yahya kommit upp i ålder och tappat de fysiska attribut som krävs för att kunna hantera en ungtupp som Simon.

Men man ska aldrig underskatta en fighter som Yahya som har 20 submission-segrar på sitt konto. Vi tror nämligen Yahya vinner!

Unibet håller Simon som favorit till 1.80 medan Yahya ger 2.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller Simon som favorit till 1.83 medan Yahya ger 1.95 gånger pengarna.

Betfair håller Simon som favorit till 1.72 medan Yahya ger 2.10 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *