4 anledningar till varför Anthony Smith inte har en chans mot Jon Jones

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-28 00:00

Jon Jones är en superstor favorit i matchen mot Anthony SmithUFC 235. Läs mer om matchen och oddsen här. Med andra ord är det inte så värst många där ute som tror att utmanaren Smith kan sno bältet från Jones. En mer ojämn titelmatch på förhand är svår att hitta.

MMABetz har listat fyra anledningar till varför Smith inte kommer vinna på lördag.

1.Har inte ens en ”punchers chans”

Många har hävdat att enda chansen att besegra mästaren Jones är via ett oförväntat och kanske något turligt KO-slag. Problemet är bara att Smith inte har den typen av ”one-shot power”. Visst, han har vunnit på knockout många gånger men aldrig riktigt släckt sin motståndare med bara ett slag. Så fort Jones blir träffad hårt lär han ta ner Smith ändå.

2.Har inte riktigt hävdat sig i lätt tungvikt

Smith har under många år tävlat i mellanvikt – och där har han aldrig riktigt slagit igenom på allvar. Han har gjort några bra matcher men också visat stora svagheter. Smiths sejour i lätt tungvikt är imponerande men allt annat än solklar. Han har bara segrat över Mauricio ”Shogun” Rua och Volkan Özdemir och dessförinnan slog han Rashad Evans i mellanvikt.

3.Vana av att förlora

Då Smith har ett record på 31-13 så visar det att han för det första kan vinna matcher men också att han förlorat en hel del. 13 förluster är ganska många och som vi såg i fighten mot exempelvis Thiago Santos så har han en tendens till att bli träffad och skakad. I Jones möter han en fighter som inte ens vet hur man stavar till förlora.

4.Möter den bäste någonsin

Inte bara nog med att Smith ska möta en mästare utan han möter den, enligt många, bästa fightern i MMA-historien. För att besegra Jones måste allt gå rätt samtidigt som mycket går fel för Jones. Sannolikheten för att det sker är nästan obefintlig. Nej, Smith kommer inte ta bältet från Jones.

Se fler av våra MMA speltips