Jon Jones testar positivt igen – kontroverserna tar aldrig slut

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-24 00:00

Under natten till torsdag briserade återigen en nyhet om att Jon Jones testat positivt för otillåtna preparatet turinabol. Det är alltså samma ämne han åkt fast för tidigare och som visade sig finnas kvar i hans kropp i små mängder inför matchen mot Alexander Gustafsson på UFC 232.

För bara en vecka sedan visade andra prover av USADA att Jones var helt ren när han besegrade Gustafsson den 29 december. Den gången valde Jones gå ut på sociala medier och håna sina tvivlare om att de haft fel hela tiden.

Hårda ord från managern

Den här gången är det ett test som en annan dopingbyrå har genomfört och analyserat. Enligt Andy Foster som leder Kaliforniens idrottskommitté och som sanktionerade Jones inför UFC 232 så säger ”experter” inom området att det positiva testet beror restmängder och inte nytt fusk.

Många är dock skeptiska till det hela. ”The Maulers” manager Nima Safapour är säker på att Jones är och alltid har varit en fuskare.

Smith bryr sig inte

Senare i mars kommer Jones att gå match på nytt på UFC 235. Den här gången möter han Anthony Smith. Så vad säger utmanaren om hela doping-soppan runt Jones?

Som vi alltid avslutar alla Jon Jones-artiklar. Mer nyheter lär följa.

Se fler av våra MMA speltips