Speltips: Exakt allt talar för Jon Jones i matchen mot Anthony Smith

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-24 00:00

Kommande lördag den 2 mars väntar UFC 235 – som av många insatta beskrivs ha årets mest stjärnfyllda matchkort. Galan innehåller dubbla titelmatcher och flertalet heta stjärnor och matchningar.

Huvudmatchen för den här galan, som går av stapeln på T-Mobile Arena i Las Vegas, står mellan UFC-mästaren Jon Jones, som försvarar sin nyvunna titel, och Anthony Smith.

Jones gör här en snabb comeback igen efter att han vann bältet mot Alexander Gustafsson på UFC 232 i slutet av förra året. Efter en längre tids frånvaro på grund av dopingavstängning så vill 31-åringen få fart på karriären och gå match mer regelbundet och oftare.

Som många känner till är Jones i praktiken helt obesegrad och rankas av många experter som den bäste MMA-fightern någonsin.

När matchen mot Smith först annonserades så riktades mycket kritik mot UFC och titelutmanaren. Många hävdar att Smith inte är värdig en titelchans.

Smith tävlade under lång tid i mellanvikt där han mest blandade och gav. Bakom sig nu har han tre raka segrar mot fighters som Rashad Evans, Mauricio ”Shogun” Rua och Volkan Özdemir.

Oddset talar sitt tydliga språk

Att Jones bedöms vinna och är favorit hos oddsmakarna är aldrig en överraskning. Det är han i princip varje gång han går en match. Men med anledning av Smiths något haltade record som innehåller hela 13 förluster så är Jones inte bara favorit – utan en superfavorit.

Tittar man på båda fighters styrkor och svagheter är det svårt att se hur Smith ska kunna överraska Jones. ”Bones” är bättre inom samtliga områden och har dessutom ett team bakom sig i ”Jackson-Wink” som är världsledande.

Det kan vara lockande att chansspela på Smith – men det avråder vi ifrån då det enligt oss är mindre än 1 procents chans att han erövrar titeln den 2 mars.

Unibet håller Jones som favorit till 1.09 medan Smith ger 7.50 gånger pengarna.

Betfair håller Jones som favorit till 1.11 medan Smith ger 6.50 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips