UFC 249 ställs in på grund av Corona-pandemin

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-04-10 01:50

Efter att ha försökt i flera veckor, var UFC:S VD Dana White tvungen att erkänna sig besegrad under torsdagen. Det blir ingen UFC 249 nästa vecka.

White berättade nyheten i en intervju med ESPN, där han berättade att påtryckningar från ESPN och Disney var han tvungen att ställa in galan. Inte nog med det, så kommer alla kommande UFC-galor att skjutas upp på obestämd tid.

I intervjun försäkrade White att man skulle återvända så snabbt den rådande Corona-pandemin hade lagt sig, samt att alla fighters och anställda i organisationen skulle kompenseras för eventuella finansiella kostnader.

UFC 249 skulle till en början ha ägt rum i Brooklyn, New York, men på grund av Corona-spridningen i staden ställdes galan in. White letade efter en ny plats för att anordna galan och hittade till slut en. Ett casino Tachi Palace, som ligger i ett indianreservat i Kalifornien, men då hade galans huvudmatch ändrats.

Den tilltänkta matchen mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson blev inställd för femte gången, då Nurmagomedov hade fastnat i hemlandet Ryssland och kunde inte ta sig ut ur landet. In klev istället Justin Gaethje, som fick chansen att gå match om interimbältet i lättvikt mot Ferguson.