UFC 257: Vi tippar hela galan och väljer ut omgångens guldkorn 

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-01-23 13:32

Årets första PPV-gala stundar med ingen mindre än Conor McGregor i huvudrollen. Detta är den sista galan på Fight  Island innan UFC återvänder till Las Vegas och APEX Center. Innan dess ska vi gå igenom hela UFC 257 kortet och välja våra vinnare. 

Komplett genomgång av galans samtliga fights – häng med

UFC 257 Michael Chandler vs Dan Hooker

Prelims

Amir Albazi vs Zhalgas Zhumagulov: För både svensken Albazi och för kazaken Zhumagulov är detta blott andra UFC-matchen i karriären. Albazi är en grappler i grunden med en helt OK offensiv på fötterna. Motståndaren Zhumagulov är en striker som har fokus på precision istället för volym, men visar inte alltid upp så bra försvar mot nedtagningar. Svenskens grappling kan fälla avgörandet om han lyckas hålla kazaken nere på golvet tillräckligt länge.

Tippar: Albazi (via poäng)

Spelvärt: Albazi via poäng – 3.10 Betfair

Nick Lentz v Movsar Evloev:  Analysen hittar du under speltips.

Tippar: Evloev (via poäng)

Spel: Evloev via poäng – 1.75

Khalil Rountree vs Martin Prachnio: Galans tredje fight kommer vara en uppgörelse mellan två strikers som har kraft I nävarna. Rountree som är den mer tekniska strikern kommer att vänta in Prachnio som i sin tur kommer vilja minska avståndet. Prachnio har inte visat att han håller måttet i UFC och åker troligtvis på sin fjärde förlust I rad.

Tippar: Rountree (KO/TKO i rond 1)

Sara McMann vs Julianna Pena: En av galans jämnaste dueller på förhand. Både McMann och Pena är brottare i grunden – den förstnämnda fightern är snäppet vassare. Tror att McMann, som hunnit fylla 40, använder sin erfarenhet och dominerar Pena i 15 minuter.

Tippar: McMann (via poäng)

Brad Tavares vs Antonio Carlos Junior: Galans femte fight är en typisk ”striker vs grappler” duell. Tavares är den som landat flest signifikanta slag av samtliga aktiva fighters i UFC:s mellanviktsklass. För motståndet står den enorme ACJ – en världsklass BBJ-utövare och flerfaldig världsmästare – som är en mardröm att möta på marken. Kan Travares grymma försvar mot nedtagningar hindra att han åker på en submission? Absolut!

Tippar: Tavares (via poäng)

Arman Tsarukyan vs Matt Frevola: Denna duell bokades så sent som igår då Armans och Frevolas respektive motståndare ströks från kortet. I Arman, 24, hittar vi en stor talang som hittills imponerat i UFC med både på fötterna och på golvet. Amerikanen Frevola, 30, är en fighter som har en tendens att vara överdrivet aggressiv i buren och tänker inte alltid på sin defensiv. Amerikanen som är en väldigt kompetent grappler kommer inte att ha det lätt med Armans brottning och styrka – vilket troligtvis kommer vara det avgörande då jag inte tror att Frevola får till ett avslut på fötterna.

Tippar: Tsarukyan (via poäng)

Huvudkortet

Marina Rodriguez vs Amanda Ribas: En duell mellan två brasilianskor med sina respektive styrkor i oktogonen. Ribas (4-0 i UFC)  har imponerat stort hittills både med sin striking men speciellt på marken. Rodriguez som är en striker måste hålla denna duell på fötterna annars kan kvällen vara över rätt snabbt för hennes del. Ribas kommer nog få ner sin motståndare minst en gång under fighten och avslutar därefter sin landskvinna via submission.

Tippar: Ribas (via submission i rond 2)

Andrew Sanchez vs Makhmud Muradov: På ena sidan av buren hittar vi Andrew Sanchez som är en riktigt bra brottare med duglig striking. Muradov å andra sidan är en riktigt fin striker som inte gärna vill ta sina fights ner till marken, och har varit bra på att undvika det hittills. Om Muradov lyckas stoppa Sanchez grappling så kommer han vara den som dominerar på fötterna – vilket är det mest troliga scenariot.

Tippar: Muradov (via poäng)

Jessica Eye vs Joanne Calderwood: Två fighters som är i top-10 av kvinnornas flugviktsklass med enorm erfarenhet i oktogonen. Både Eye och Jo-Jo har fina kvalitéer så på marken som på fötterna och det är små marginaler som kommer att avgöra den duellen. Jo-Jo kommer inte lyckas med att hålla Eye på avstånd som med sin aggressivitet kommer vinna i domarnas ögon. Bra matchning av UFC då vi lika gärna kan singla en slant för att utse vinnaren.

Tippar: Eye (via poäng)

Dan Hooker vs Michael Chandler: Analysen hittar du under speltips.

Tippar: Hooker (via KO/TKO i rond 2)

Dustin Poirier vs Conor McGregor: Analysen hittar du under speltips.

Tippar: McGregor (via KO/TKO i rond 1)