UFC 290: Volkanovski vs. Rodriguez – Matchkort, sändningstider och odds

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2023-07-06 20:10

Det är äntligen dags för en actionfylld helg med UFC-gala på T-Mobile Arena i Las Vegas. Denna gång kommer vi att få bevittna två spännande titelmatcher. Alexander Volkanovski ställs mot Yair Rodriguez om fjäderviktsbältet, medan Brandon Moreno försvarar sitt flugviktsbälte mot Alexandre Pantoja. Dessutom kan en möjlig framtida titelchans stå på spel för Robert Whittaker mot Dricus du Plessis!

Två titelmatcher på UFC-galan

UFC är tillbaka med en spektakulär gala på T-Mobile Arena i Las Vegas, och fansen kan se fram emot en riktigt actionpackad helg. Huvudevenemanget kommer att bjuda på en fjäderviktskamp där mästaren Alexander Volkanovski kommer att möta den hårt utmanande interimmästaren Yair Rodriguez. Volkanovski, som nyligen förlorade en spännande kamp om lättviktsbältet, är nu tillbaka i sin rätta viktklass för att försvara sin titel för femte gången. Men han kommer att möta sin tuffaste utmanare hittills i form av den mexikanske krigaren Rodriguez, som har imponerat med imponerande segrar och tog hem interimtiteln i sin senaste match.

I den delade huvudmatchen får vi se flugviktsmästaren Brandon Moreno i en efterlängtad rematch mot Alexandre Pantoja. Dessa två möttes för första gången år 2018, där Pantoja tog hem segern. Men sedan dess har Moreno gjort en enastående resa och erövrat flugviktsbältet. Nu är det dags för honom att försvara sin titel för första gången, samtidigt som Pantoja hoppas på en ny seger för att kunna göra anspråk på bältet.

Övriga galan

Dessutom kan vi se fram emot en spännande match mellan Robert Whittaker och Dricus du Plessis. Enligt UFC-bossen Dana White står en möjlig titelchans på spel för vinnaren av denna match. Whittaker, den före detta mellanviktsmästaren, kommer att möta den hårdföre du Plessis i en tre ronders strid. Om vinnaren bedöms vara i tillräckligt bra skick efter matchen kan han få möjlighet att möta nuvarande mästaren Israel Adesanya i Australien i september.

UFC-galan på T-Mobile Arena är utan tvekan en helg som inte får missas för alla MMA-entusiaster där ute. Förväntningarna är höga inför dessa titelmatcher och fansen väntar otåligt på att se vilka fighters som kommer att gå segrande ur buren.

Matchkort, sändningstider och odds

Nedan ser ni matchkortet i sin helhet med galans sändningstider. Inom parentes finner ni oddsen för UFC-galan satta av Unibet. I denna länk finner ni fullständiga odds.

HUVUDKORT (Startar klockan 04:00 och sänds på Viaplay)

 • Titelmatch i Fjädervikt: (c)Alexander Volkanovski(1.24) vs. (ic)Yair Rodríguez(4.10)
 • Titelmatch i Flugvikt: (c)Brandon Moreno(1.49) vs. Alexandre Pantoja(2.63)
 • Mellanvikt: Robert Whittaker(1.25) vs. Dricus du Plessis(3.90)
 • Lättvikt: Jalin Turner(1.40) vs. Dan Hooker(3.00)
 • Mellanvikt: Bo Nickal(1.04) vs. Val Woodburn(13.00)

UNDERKORT (Startar klockan 02:00 och sänds på UFC Fight Pass)

 • Weltervikt: Robbie Lawler(3.20) vs. Niko Price(1.35)
 • Weltervikt: Jack Della Maddalena(1.10) vs. Josiah Harell(7.50)
 • Stråvikt: Yazmin Jauregui(1.25) vs. Denise Gomes(4.00)
 • Lätt-tungvikt: Jimmy Crute(1.79) vs. Alonzo Menifield(2.02)

TIDIGT UNDERKORT (Startar klockan 00:00 och sänds på UFC Fight Pass)

 • Catchvikt (130 lbs): Tatsuro Taita(1.10) vs. Edgar Chairez(7.50)
 • Lätt tungvikt: Vitor Petrino(1.36) vs. Marcin Prachnio(3.15)
 • Bantamvikt: Cameron Saaiman(1.21) vs. Terrence Mitchell(4.50)
 • Flugvikt: Shannon Ross(2.20) vs. Jesús Santos Aguilar(1.67)
 • Lättvikt: Kamuela Kirk(2.18) vs. Esteban Ribovics(1.68)