UFC 293: Adesanya vs. Strickland med Anton Turkalj – Matchkort, sändningstider och odds

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2023-09-07 16:46

Natten till söndag i Sydney, Australien, kommer att lysa upp när UFC 293 går av stapeln. En särskild höjdpunkt är den svenska stjärnan Anton Turkalj som gör sitt tredje framträdande i UFC.

Israel Adesanya försvarar UFC-bältet för sjätte gången

Men galans mest efterlängtade händelse är utan tvekan huvudmatchen, där mellanviktsmästaren Israel Adesanya (24-2) går sitt sjätte försvar av titeln mot Sean Strickland (27-5). Adesanya är redo att att inleda ännu en svit som mästare efter att ha återerövrat mellanviktsbältet från sin ärkerival Alex Pereira. Den episka återerövringen skedde i april när Adesanya avslutade Pereira via en spektakulär knockout i slutet av den andra ronden. Det var en stor revansch efter att han hade förlorat titeln till Pereira i november genom en förödande TKO i den sista ronden.

Motståndaren Strickland kliver in i buren med två raka segrar. Senast imponerade han när han besegrade Abusipiyan Magomedov via TKO i den andra ronden i juli. Innan dess hade han besegrat Nassourdine Imavov via enhälligt domslut.

Anton Turkalj går tredje UFC-matchen

Det är dock inte bara huvudmatchen som kommer att sätta pulsen i taket. Anton Turkalj (8-2), känd som ”The Pleasure Man,” hoppas ta sin första seger i UFC när han möter Tyson Pedro (9-4).

Den lovande lätt-tungviktaren från GBG MMA gör nu sitt tredje försök att slå igenom i UFC. Efter att ha blivit submittad av Jailton Almeida via en rear-naked choke i sin debut i september, och sedan förlorat mot Vitor Petrino genom ett enhälligt domslut i mars, är Turkalj hungrig efter framgång.

Hans motståndare, Tyson Pedro, kliver också in i matchen med en negativ svit efter att ha förlorat mot Modestats Bukauskas genom enhälligt domslut i februari. Båda fighters är nu desperata efter en seger, vilket gör denna match extra intressant.

Övriga UFC-galan

I galans co-main event är det en annan match som kommer att skaka om publiken när Tai Tuivasa (14-5) återvänder till hemmaplan. Tuivasa har tidigare mött tufft motstånd i form av Ciryl Gane och Sergei Pavlovich, som båda besegrade honom i december.

Denna gång står han inför en utmaning i form av den långa ryssen Alexander Volkov (36-10). Volkov kommer in i matchen med två imponerande TKO-segrar över Jairzinho Rozenstruik och Alexander Romanov i mars.

Matchkort, sändningstider och odds

Nedan ser ni matchkortet i sin helhet med galans sändningstider. Inom parentes finner ni oddsen för UFC-galan satta av Unibet. I denna länk finner ni fullständiga odds. Galan kommer att kunna ses i sin helhet på Viaplay.

HUVUDKORT (Startar klockan 04:00 och sänds på Viaplay)

UNDERKORT (Startar klockan 02:00 och sänds på Viaplay och UFC Fight Pass)

TIDIGT UNDERKORT (Startar klockan 00:30 och sänds på Viaplay och UFC Fight Pass)