3 anledningar till varför Ronda Rousey bör göra comeback i UFC

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-05 00:00

Vi är medvetna om att de flesta är av den bestämda uppfattningen att Ronda Rousey inte har något mer att hämta i MMA. Att hon inte klarar av att fightas mot eliten som huserar i UFC idag. Även om det kanske ligger mycket i det många hävdar så låter vi inte det stoppa oss från att spekulera.

Det finns nämligen fortfarande goda skäl till varför en Rousey-comeback i UFC ”makes sense”. Enligt uppgifter är hon dessutom på väg att bryta sitt deltagande i WWE vilket öppnar för en återkomst.

MMABetz har listat tre anledningar till varför Rousey bör komma tillbaka till oktagonen.

1.Bättre förutsättningar

När Rousey var på toppen av sin karriär försökte hon göra allt samtidigt. Hon hade förutom fightingen även regelbundna TV-framträdanden, stora filmproduktioner och andra kändisrelaterade aktiviteter på sin att-göra-lista. Att försöka jonglera alla dessa saker samtidigt är dömt att misslyckas.

Idag är Rousey inte ”lika het” och förmodligen är hon också smartare och vet var gränserna går. Hon har dessutom ingen press på sig att försvara ett bälte två gånger om året utan kan ta en match i taget och förbereda sig hur mycket hon än vill.

2.Cash is king

Trots att det gått två år sedan hon senast gick match så är Rousey fortfarande väldigt säljbar. Hon skulle lätt sälja över 1 miljon PPV:s ifall hon gjorde comeback idag. Rousey fyra senaste galor sålde nämligen 600,000, 900,000, 1.1 miljoner och 1.1 miljoner PPV:s.

Med tanke på att hennes karriär som skådis gått i stöpet så är en UFC-comeback det enda sättet för henne att tjäna de stora pengarna. .

3.Stolthet

Att Rousey är en otrolig vinnarskalle tror jag de flesta har insett. Hon grämer nog sig fortfarande över hur hon lämnade sporten med svansen mellan benen. Att komma tillbaka och skapa ett nytt avslut på sin karriär är nog något som motiverar henne.

Tänk vilket stöd och hajp en positiv Rousey-comeback skulle generera. Folk skulle kalla henne för ”the comeback girl”. Det om något är ett bra skäl till att tänker över pensionen ytterligare en gång.

Se fler av våra MMA speltips