4 mest minnesvärda diskvalificeringarna i UFC-historien

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-22 00:00

Kontroversiella UFC-tungviktaren Greg Hardy fick inte den debut han hade önskat och hoppats på. Hardys match mot Allen Crowder på UFC Brooklyn förra helgen slutade nämligen med diskvalificering efter att han knäat sin motståndare när han bedömdes vara ”liggande”.

Hardy har fått mycket kritik efter matchen och för det mesta har det varit orättvist. Det är nämligen inte första gången en diskvalificering av denna karaktär sker inne i UFC-buren.

MMABetz har listat fyra andra minnesvärda matcher i UFC som slutade med diskvalificering.

4.Frank Mir vs Wes Sims, UFC 43

Den här matchen skedde så tidigt som 2003. Den då mycket unge Mir hade kopplat en armbar på Sims som dock var snabb med att lyfta upp Mir och slamma ner honom på marken. Det som hände efter var oerhört fult.

Sims lät känslorna gå överstyr och började stampa på den liggande Mir. Domaren bröt matchen kvickt som tur var men det kanske konstigaste var att Sims trodde han vunnit.

3.Matt Riddle vs Greg Soto, UFC 111

Det var under våren 2010 som den här matchen utspelade sig i New Jersey, USA. Riddle hade precis klarat sig ur Sotos guard när den liggande Soto träffade med en kraftfull uppåtspark. Problemet var bara att Riddle stod på sina båda knän vilket därmed gjorde träffen otillåten enligt regelboken.

Smällen tog så illa på Riddle att matchen bröts och Soto blev diskad.

2.CB Dolloway vs Hector Lombard, UFC 222

Den fighten var faktiskt väldigt underhållande och båda fighters växlade hårda slag mot varandra. I slutet av ronden så var Lombard mitt inne i en brutal slagväxling och fortsatte med den trots att ronden blåsts av. Lombard slog alltså trots att han inte fick.

Dolloway ville fortsätta men alla kunde se att han förmodligen drabbat av en hjärnskakning av någon form. Kubanen Lombard blev diskad och segern tilldelades Dolloway.

1.Matt Hamill vs Jon Jones, TUF 10-finalen

Jones är ansedd som den bäste någonsin och har egentligen inga ”riktiga” förluster på sitt record. Den enda plumpen kom i hans match mot Hamill år 2009. En totalt dominant Jones låg i Hamills guard och regnade ner slag och armbågar. Några av armbågarna gick dock rakt uppifrån och ner som av någon konstig anledning inte är tillåtet.

Domaren hann inte ens varna Jones utan avbröt fighten för att kort efteråt diskvalificera honom. Att Hamill var totalt underlägsen spelade ingen roll.

Se fler av våra MMA speltips