5 aktiva UFC-stjärnor som har vunnit flest matcher i UFC

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-03-01 00:00

UFC är den bästa MMA-organisationen i världen och har så varit under väldigt många år. I UFC fightas de allra bästa och enligt många insatta experter så har UFC minst 90 procent av världens främsta fighters i sitt stall.

Att vinna en match i UFC är med andra ord inte en lätt sak att åstadkomma. Det kräver otaliga år av träning och tonvis av motivation. Därtill krävs också lite flyt och tur.

Vilka aktiva UFC-fighters har flest vinster i UFC på sitt record? MMABetz har grävt fram de 5 som toppar listan.

5.Andrei Arlovski

Arlovski har hunnit bli 40 år gammal och med tanke på att han inledde sin proffskarriär redan 1999 så har han massvis av matcher i bagaget. Under sina två sejourer i UFC har vitryssen skrapat ihop totalt 16 segrar på 28 matcher i UFC. Han delar också första platsen med Frank Mir för flest segrar i tungvikten.

4.Jon Jones

UFC-mästaren Jon Jones har trots att han bara är 31 år gammal redan hunnit med en hel del under sin karriär. Han korades som den yngsta mästaren någonsin när han besegrade Mauricio ”Shogun” Rua år 2011.

Rent officiellt har Jones 17 segrar i UFC – men då räknas inte senaste vinsten mot Daniel Cormier som blev en ”no-contest” på grund av dopingöverträdelse.

3.Jim Miller

Överraskade? Miller har varit en stabil pjäs i UFC sedan 2008. Och inte har han bara tävlat i UFC i snart 11 år utan han har också tävlat väldigt regelbundet. 18 segrar har lättviktaren lyckats samla ihop. Trots denna imponerande siffra har Miller aldrig utmanat om bältet.

2.Demian Maia

BJJ-esset från Brasilien är en pålitlig och oerhört aktiv fighter. Även om Maia hunnit bli 41 år gammal så verkar han fortfarande lika glad i att tävla. Han började sin MMA-karriär ganska sent men anslöt sig till UFC redan efter sex proffsmatcher.

Maia har 20 segrar i UFC.

1.Donald Cerrone

Cerrone är senare års mest aktiva UFC-fighter. Man skulle kunna tro att han vinner alla sina matcher och därför toppar denna lista – men så är det inte. Cerrone har faktiskt en hel del förluster också. Att gå fem matcher eller fler under samma år ovanligt för alla förutom ”Cowboy”.

22 segrar på 30 matcher har publikfavoriten på sitt record.

Se fler av våra MMA speltips