5 anledningar till varför Ronda Rousey är damernas GOAT

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-11 00:00

Ronda Rousey var en gång i tiden den kanske mest uppskattade fightern i hela MMA-världen. Men med hennes oförmåga att vara ödmjuk efter sina många segrar kom att kosta hennes anseende dyrt när förlusterna väl kom. Av denna anledning har hon varit en given hackkyckling bland fansen. Rousey och förminska hennes insatser i UFC.

Tittar man bara på Rousey med neutrala ögon så är det dock svårt att inte ge henne väldigt stort erkännande. Vi går ett steg längre och anser att Rousey är den bäste kvinnliga MMA-fightern i historien.

Här har ni fem anledningar bakom påståendet.

5.Avslutade sina motståndare

Säga vad man vill om vilka Rouseys motståndare var. Men hon avslutade dem och gjorde det oftast väldigt snabbt. Det om något kan ingen ta ifrån henne. Namn som Rousey besegrat på KO eller submission är bland annat Sara McMann, Alexis Davis, Cat Zinago och Sarah Kaufman.

4.Satte dam-MMA i rampljuset

Ingen annan fighter har gjort mer för kvinnlig MMA än Rousey. Med sin karisma och insatser i buren lyckades hon få en hel värld att börja bevaka sporten. Hon fick in nya fans, framför allt tjejer, till sporten som förmodligen annars aldrig börjat följa MMA.

3.Framgångsrik trots att hon tränade på tveksamt gym

En annan faktor som gör att Rouseys karriär ser ännu bättre ut så här i efterhand är det faktum att hon aldrig blev tränad av en högklassig MMA-tränare. Istället leddes hon av Edmond Tarverdyan som har allt annat än ett imponerande facit bakom sig i MMA. Vi minns alla hans råd i rondvilan i Holly Holm-matchen.

2.Inte rädd att utdela slag mot elit-strikers

Trots att Rousey har sin expertis inom grapplingen och då främst judo så var hon aldrig rädd för att stå och utdela slag med högklassiga stående tjejer som Holm och Amanda Nunes. Visst båda besegrade henne, men hon gick ändå in och försökte.

1.Återvände trots allt hat

Visst kunde Rousey hanterat förlusten mot Holm på ett bättre sätt. Men ingen annan fighter har fått utstå mer skäll och hat efter en förlust som Rousey fick utstå. Hon gick från att vara älskad till hatad över en natt. Trots detta faktum valde hon att komma tillbaka för att möta en farlig fighter som Nunes. Rousey har ett rykte av att vara mentalt svag men detta bevisar faktiskt motsatsen.

Se fler av våra MMA speltips