5 före detta UFC-fighters som du förmodligen har glömt bort

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-18 00:00

Med över 50 UFC-galor årligen som varje gång innehåller allt ifrån 10 till 14 matcher så blir summan av fighters som tävlat i oktagonen väldigt stor rent historiskt. Några fighters minns man väldigt väl och som med åren blir stora stjärnor eller rent av legendarer. Andra passerar förbi mer obemärkta.

Ibland handlar det om att dessa fighters har en tråkig och oattraktiv fightingstil eller helt enkelt för att de har blivit marknadsförda på ett undermåligt sätt.

MMABetz har listat fem UFC-fighters som ni fans förmodligen glömt bort.

(För att ingå i den här listan krävs det att fightern gjort minst fem matcher i UFC varav minst en skett på ett huvudkort)

1.Jared Rosholt

Här har vi en storvuxen tungviktare som många trodde skulle få en mer framgångsrik karriär. Rosholt hade nämligen en meritmässigt mycket stark karriär bakom sig inom collegebrottningen. 2013 fick han göra sin debut i UFC efter att ha skrapat ihop ett record på 8-1.Och det började bra i UFC. Men däremot var hans insatser oerhört händelselösa.

Efter en mycket trist match mot Roy Nelson på UFC Fight Night 82 sa UFC tack och hej. Rosholts kontrakt blev klippt trots att han då bara hade förlorat två av totalt åtta matcher.

2.Paulo Thiago

Thiago är en i mängden av duktiga brassar som gick långt men aldrig riktigt nådde ända fram i UFC. Welterviktaren är mest känd för sin debut då han knockade kaxige Josh Koscheck medvetslös för över 10 år sedan. Som fighter var han aldrig speciell men däremot hade ett oerhört ovanligt jobb vid sidan av sporten. Brassen var nämligen också verksam som polis i den nationell insatsstyrkan i sitt hemland.

Thiago lämnade UFC under 2014.

3.Rashid Magomedov

Det har vällt in ryssar i UFC under de senaste åren. Särskilt från Dagestan och Rashid var en av dessa. Lättviktaren signades av UFC 2013 och radade direkt upp fyra raka segrar mot kompetent motstånd. Trots att Rashid bara förlorade en match av sex möjliga så fick han inte fortsatt förtroende.

Varför, undrar nog många. Förmodligen var UFC inte så jätteglada i hans fightingstil. Trots att ryssen var en stående fighter så var han alltid på defensiven och gav därmed väldigt lite utrymme till spänning.

4.Costa Philippou

En gång i tiden var cyprioten Costa en hajpad mellanviktare i UFC. Han var rankad på plats 7 som bäst och levererade nästan alltid stående action. Skadorna satte dock stopp för Costa som tvingades ge upp sin karriär efter en förlust mot Gegard Mousasi under 2015.

Trots att han verkligen var en underhållande fighter så har många fans helt glömt Philippou. Dags att ändra på det nu, tycker vi.

5.Adriano Martins

Av alla före detta Strikforce-fighters som flyttades över till UFC under 2013 och som höll sig kvar är kanske Martins den största doldisen. Brassen levererade ändå väldigt bra i lättvikt och tävlade för organisationen fram till hösten 2017.

Trots segrar över tuffa namn som Rustam Khabilov och Islam Makhachev så är det inte många som minns Martins – inte ens om de får se hans bild.

Se fler av våra MMA speltips