5 mest brutala knockouterna bland damerna i UFC

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-21 00:00

Under många år fick inte kvinnor tävla i UFC. UFC-bossen Dana White var stenhård i sitt beslut att inte införa kvinnliga divisioner. Men när Ronda Rousey började bli allt kändare hos konkurrenten Strikeforce så vek sig White. I februari 2013 fick slutligen även damer tävla inom UFC.

Mycket har hänt sedan dess. Till en början var många manliga MMA-älskare skeptiska till damerna. Vissa menade att de inte var kapabla till att erbjuda bra underhållning så som knockouts.

Detta påstående har dock bevisat sig vara fel då vi fått se massvis av knockouter från kvinnorna.

MMABetz har listat de fem mest brutala kvinnliga knockouterna i UFC-historien.

1.Ronda Rousey vs Bethe Correia

Den här matchen arrangerades i Brasilien 2015 och på den tiden var Rousey verkligen på toppen av sin karriär. Den dåvarande bantamviktsdrottningen hade mosat all tidigare motstånd och fick stående ovationer trots bortaplansstatus under matchen mot Correia på UFC 190.

Inför matchen trodde många att Correia skulle ha övertaget när det kom till boxning men så var definitivt inte fallet. Rousey pressade direkt från start och fick in flera fina träffar som överrumplade brasilianskan. 30 sekunder senare låg Correia med ansiktet före på marken.

2.Holly Holm vs Ronda Rousey

Rousey hade just besegrat Correia och ansågs vara oslagbar. Att hon dessutom börjat avsluta sina motståndare i det stående gav henne ännu mer självförtroende. Många trodde bestämt att hon därför kunde mäta sig i det stående mot Holm. Holm som för övrigt har mästartitlar i både kickboxning som traditionell boxning.

Ganska tidigt i matchen, som utspelade sig på UFC 196 i Melbourne, Australien, blev det tydligt att Holm var flera klasser bättre. Rousey var hela tiden på efterkälken innan Holm slutligen satte punkt för kvällen genom en brutal huvudspark i den andra ronden.

3.Rose Namajunas vs Joanna Jedrzejczyk

Precis som Rousey hade Joanna dominerat sin viktklass, stråvikt, i flera år innan hon fick se sig besegrad av unge Namajunas. Den alerte och karismatiske utmanaren lät sig inte påverkas av Joannas mentala psykningar och kunde likt en robot kalkylera fram sina kombinationer som hon träffade Joanna med hög precision.

Matchen som gick på UFC 217 slutade med KO redan i den första ronden.

4.Jessica Andrade vs Karolina Kowalkiewicz

Den här matchen ligger färskt i minnet för många då den gick så sent som i september förra året. Båda tjejerna hör till toppen av stråvikt men det syntes inte under själva fighten. Den hårdslående Andrade höll ett snabbt tempo från matchens inledning och träffade med slagkombinationer som fick alla att häpna. Stackars Karolina gick ner illa kvickt när hon till sist blev brutalt träffad av en högerkrok.

En mer brutal krok har vi aldrig sett till maken bland damerna i stråviktsdivisionen.

5.Amanda Nunes vs Cris Cyborg

Oj oj oj. Matchen minns nog de flesta då det bara var för tre veckor sedan som Nunes kom att bli den första kvinnlige dubbelmästaren i UFC. Cyborg hade inte förlorat en match på över tio år inför denna fight och var enligt alla spelbolag den stora favoriten. Av någon anledning så valde hon dock att gå in och ”brawla” tidigt. Helt fel beslut visade det sig.

Motståndaren Nunes kunde med sin långa räckvidd och precision pricka den aggressive Cyborg flera gånger innan hon knockade henne när bara 51 sekunder hade passerat. Cyborgs första förlust sedan 2005!

Se fler av våra MMA speltips