5 mest galna matcherna i UFC under 2021 – se listan

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-11 00:00

Galna matcher är kanske de som publiken gillar allra mest. Matcher där tekniken läggs åt sidan och båda fighters avverkar kanon efter kanon tills att någon ger efter och blir knockad. Vilka matcher har varit de mest kaotiska under 2021?

MMA Betz har listat årets hittills 5 galnaste matcher.

5.Thiago Santos vs Jimi Manuwa

Den här matchen gick redan i helgen på UFC 231 och därför ligger den kvar färskt i minnet. Santos vann slutligen på knockout i andra ronden men händelserna före avslutet var allt annat än tekniskt. Santos har flera sådana här matcher på sitt record och frågan är om inte brassen kan anses vara den mest aggressive fightern i UFC i dagsläget.

4.Robert Whittaker vs Yoel Romero

Den här returmatchen gick av stapeln på UFC 225 och skulle egentligen ha gällt mellanviktsbältet. Men då Romero inte klarade viktgränsen behövde mästaren Whittaker aldrig sätta sin titel på spel. Matchen innehöll verkligen allt och gick hela vägen fram till gonggongen där Whittaker tilldelades segern på delat domslut.

3.Tony Ferguson vs Anthony Pettis

UFC 229 var galan då Ferguson gjorde comeback efter en tuff korsbandsskada. För motståndet stod Pettis – och även om han inte varit lika giftig som tidigare år så levererade den här matchen stor underhållning för tittarna. Ferguson vann matchen efter att Pettis tränare ”släng in handduken” i rondvilan till den tredje och sista ronden.

2.Yair Rodriguez vs Chan Sung Jung

Det var så sent som 10 november den här matchen utspelade sig. Och vilken match det kom att bli. Sung hade överhanden i princip under hela matchen, men när bara en ynka sekund återstod lyckades Rodriguez träffa med en helt osannolik armbåge som fick koreanen på fall. Vinst på knockout för Yair i ett sinnessjukt 5-ronders krig.

1.Dustin Poirier vs Justin Gaethje

När Gaethje går match så vet man vad man kan förvänta sig. Precis som i tidigare matcher stod Gaethje för en supertuff insats mot topprankade lättviktaren Poirier. Den här gången mötte han dock en bättre fighter. Trots att Poirier tidigt blev illa manglad av flera hårda sparkar mot benen så lyckades han få stopp på Gaethje. Avslutet kom i rond 4.

Se fler av våra MMA speltips