5 mest magiska matcherna i hela UFC-historien – se listan

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-10 00:00

Vi har genom åren fått se fantastiska matcher i MMA. Matcher som det pratas om flera år senare och som förmodligen etsat sig fast i fansens minne för evigt. Vilka matcher har dock varit bäst?

MMA Betz har listat de fem bästa MMA-matcher någonsin.

1.Mauricio ”Shogun” Rua vs. Dan Henderson

Den här matchen utspelade sig på UFC 139 för cirka sju år sedan och var på förhand inte så intressant som den kom att bli. Jävlar vilken match. Rallarsvingar, nedslag, blod, svett och dramatik. Den här fighten hade allt och lite till. Wow, säger vi bara.

2.Forrest Griffin vs Stephan Bonnar

I en tid då MMA var bespottad i USA lyckades hela sporten få en positiv vändning efter denna fight. Griffin och Bonnar levererade en magisk tillställning i tre ronder och kommer för evigt bli ihågkomna för sina insatser på TUF 1-finalen år 2005.

3.Robbie Lawler vs Rory Macdonald

Titelmatch i weltervikt och divisionens etta och tvåa fick göra upp på UFC 189 i juli 2015. Matchen hade verkligen allt och framför allt en rejäl överdos av hjärta. Om man har missat denna match så är den ett måste.

4.Jon Jones vs Alexander Gustafsson

Den här matchen, från UFC 165, är utan tvekan med i toppen och enligt många bör den nog också ligga högre upp på listan. Jones var superstor favorit och ingen trodde riktigt på Gustafsson. Därför blev det än mer otroligt när svensken lyckades få hål på Jones och publiken i Toronto med sig på sin sida.

5.Frankie Edgar vs Gray Maynard

Hur många gånger kan en fighter bli knockad och sedan komma tillbaka för att vinna? Ja, svaret har ni i denna fight från UFC 125 år. Frankie överlevde en rejäl slakt i första ronderna för att sedan få till ett eget avslut. Kul också att de båda herrarna inte så långt innan redan hade levererat en nästan så lika bra match mot varandra.

Se fler av våra MMA speltips