5 mest ökända UFC-stjärnorna genom tiderna – se listan

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-17 00:00

Hundratals, om inte tusentals, fighters har passerat UFC:s dörrar sedan starten för 25 år sedan. Vi minns många av dem med glädje för deras imponerade insatser. Men det är långt ifrån alla som gjort sig kända för positiva insatser – vi har också fighters som är ihågkomna för mindre smickrande och konstiga saker.

MMABetz har listat de fem mest ökända och/eller konstigaste UFC-stjärnorna genom tiderna.

5.Rousimar Palhares

Brassen ”Toquinho” var känd för två saker, 1. Sina brutala benlås och 2. För att vara konstig. Han tävlade i UFC mellan 2008 – 2013 med stor framgång och var vid flera tillfällen nära en titelchans. Men det många minns av Palhares var hans oförmåga att släppa taget om ett knälås eller ”heel-hook”.

Gång på gång vägrade welterviktaren släppa när motståndaren klappade eller domaren gick in för att bryta. Fråga bara polacken Tomasz Drwal som ådrog sig en allvarlig skada som en konsekvens av Palhares beteende.

4.Diego Sanchez

Sanchez är en veteran och enligt många en kunglighet inom MMA. Han har aldrig vunnit ett bälte men är trots detta omåttligt poppis bland fansen. Anledningen bakom detta är helt enkelt hans personlighet. Sanchez är en exentriker av rang.

Vi minns alla hans skumma meditationer under TUF 1, hans icke-akrobatiska ”yes cartwheel” och stora korset han höll upp under marschen ut till buren. En mer udda figur får man leta efter.

3.Jon Fitch

Det finns inget att anmärka på Fitch när det kommer till hans personlighet eller kunnande. Faktum är att Fitch var en väldigt kompetent fighter som var respekterad av många. Däremot var det få fans som ville se han gå match. Varför? Jo, welterviktaren hade nämligen en oerhört brottningsinriktad fightingstil.

Fitch gameplan var alltid densamma. Han tog ner sin motståndare och jobbade från topp med klassisk ”lay and pray”.

2.Chael Sonnen

Här har vi en annan fighter som likt Fitch hade en väldigt brottningsinriktad fightingstil. Men det som gör att Sonnen landar på denna lista är/var hans förmåga att göra folk arga och galna. Sonnen har förmodligen MMA-historiens vassaste tunga och han använde den väl.

Framför allt var det Brasilien och brassarna som blev måltavla för hans väldigt vågade och hånfulla uttalanden. Ett tag var han till och dödshotad av ilskna fans från Brasilien.

1.Jon Jones

Som alla märkt nu när Jones återvänt till buren så är han en fighter som rör upp känslor. Antingen hatar man Jones eller så älskar man honom. Han lämnar ingen oberörd. Och båda lägren har rätt att tycka som de gör. I buren är han magisk och fullkomligt obesegrad. Enligt många är Jones den bäste någonsin.

Men utanför buren så agerar han många gånger som ett kräk. Han har bland annat kört onykter och krockat med gravid kvinna, ertappats med anabola steroider i kroppen samt slagits på presskonferens. Ja, Jones är helt enkelt ohotad etta på vår lista.

Se fler av våra MMA speltips