in ,

5 UFC-doldisar ni måste hålla ögonen på under 2019

Nu när 2019 börjat ta fart så kan det vara en bra idé att börja uppmärksamma kommande årets potentiella genombrott.

MMABetz har listat fem doldisar som förväntas få sina genombrott under 2019.

1.Ion Cutelaba

Moldoviern Cutelaba fick sitt UFC-kontrakt under 2016 och har sedan dess arbetat sig fram till ett UFC-record på 3 vinster och 2 förluster. Kanske inte så värst imponerande men tittar man tillbaka så kommer 25-årigen från två raka avslutssegrar i första ronden. Curtelaba har en bakgrund som nationell mästare i både judo och sambo vilket tillsammans med hans unga ålder gör honom till en potentiell stjärna. Se upp för ”The Hulk” säger vi bara.

2.Aspen Ladd

Ladd har sakta men säker arbetat sig upp på rankingen inom damernas bantamvikt. Med ett record på 7-0 så är den 23-årige amerikanskan redan ett namn att se upp för. Trots att Ladd har en bakgrund som en grappler så har 5 av hennes 7 segrar slutat med knockout. Senast vi fick se Ladd fightas var i höstas då hon totaldominerade veteranen Tonya Evinger.

3.Manny Bermudez

Det är allt mer sällan som rena BJJ-specialister skördar framgångar i UFC-buren. Bermudez är på så sätt ett undantag. 24-åringe bantamviktaren har 13 segrar bakom sig och noll förluster. Än mer imponerande är att 10 av hans 13 vinster kommit via submission. Den 17 februari kommer han att möta en annan obesegrad kille i Benito Lopez. Med seger där så ser framtiden väldigt ljus ut för talangen.

4.Magomed Alakaev

Att Dagestan producerar duktiga fighters vet vi redan om. Här har ni ett nytt potentiell stjärnskott i Magomed. 26-årigen gjorde debut förra året och förlorade då oerhört snöpligt på submission mot Paul Craig när bara en sekund återstod av hela matchen. Han revanscherade dock sig under hösten och är redan inbokad för en ny match i februari. Då lätt tungvikt saknar utmanare kan Magomeds väg upp till toppen vara kortare än vad man anar.

5.Weili Zhang

UFC har inte varit hemliga med att man satsar stort på Kina. För att göra detta behöver de minst en kinesisk fighter att marknadsföra sporten genom. Kanske är Zhang precis den personen UFC så gärna behöver. Med ett record på 18-1 och komplett MMA-game så är 29-åringen redan ett toppnamn i damernas stråvikt. Den 2 mars möter hon Tecia Torres och med seger där lär Zhang inte vara allt för långt borta från en titelchans.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *